Daniel Bouju Cognac

Daniel Bouju blev reelt grundlagt i 1805 i Saint Preuil, lige i hjertet af Grande Champagne.
Omkring 1950 beplantede huset 17,5 hektarer med Ugni Blanc, og indførte destillation i 16,5 hl pot-stills. Fordelen ved at bruge så små pot-stills er, at vinen får en langt større kontakt med kobberet, hvilket øjensynligt hæver kvaliteten flere klasser. Når destillationen er tilendebragt, overføres væsken til 400 hl fade af nyt Limousine eg. Efter et par års lagring på denne type fade overføres cognacen til mindre fade for slutteligt at ende på ældre fade, der kan rumme 80-90 hl. 
Den første lagring på de store nye 400 hl fade bevirker, at både tannin- og farveudtrækket bliver så stort, at det ikke er nødvendigt at tilsætte karamel. 
Den efterfølgende lagring på mindre fade runder cognacen af og gør den harmonisk, helt i tråd med Daniel Bouju’s filosofi: Cognac skal tage karakter gennem flere års naturlig udvikling på fad og ikke ved hjælp af »kunstige« tilsætninger som karamel eller sukker.

Læs Mere