Santos Dumont Rom

Santos Dumont Rom har sin oprindelse i Brasilien og den berømte plantageejer Alberto Santos Dumont (20. juli 1873 - 23. juli 1932)
Han var en verdensberømt luftfartspioneer, ligesom han var arving til en velhavende familie af kaffe- og sukkerrørsproducenter i Brasilien.
Fra sukkerrør dyrket på familien plantage blev der destilleret Rom og Cachaca.
Alberto Santos Dumont var fra den tidlige barndom fascineret af de maskiner, de havde på gården, hvor de havde en stor damptraktor, som han ofte kørte som barn, samt en jernbane med et dampdrevet lokomotiv.
Han var en stor fan af Jules Verne og havde læst alle sine bøger før sin 10.. fødselsdag
Da Alberto i 1891 kom ud for en ulykke, hvor han faldt ned fra sin hest og kom slemt til skade, besluttede han at sælge plantagen og flytte til Frankrig med hele familien.
Efter sin ankomst til Frankrig begyndte Alberto at designe og bygge luftskibe.
Hans erobring af luften begyndte især med at vinde "Deutsch De La Meurthe-prisen" den 19.. Oktober 1901 hvor han på en flyvning rundede Eiffeltårnet.
Denne begivenhed gjorde ham til en af ​​de mest berømte mennesker i verden i begyndelsen af det ​​20. Århundrede.
Efter at have vundet prisen på 100.000 franc, meddelte Santos Dumont, at pengene ville blive doneret til sine ansatte og de fattige i Paris.
Han er også berømt for at have bestilt fremstillingen af ​​verdens første armbåndsur fra hans nære ven guldsmed Louis Cartier.
Han bad Cartier om at fremstille uret specielt til ham, da det ikke var belejligt med et lommeur under de mange flyvninger.

Læs Mere
Vi anbefaler
Santos Dumont Gewürztraminer XO

Santos Dumont Gewürztraminer XO

425.00 kr
Levering 1-2 dage
Santos Dumont Palmira XO

Santos Dumont Palmira XO

399.00 kr
Levering 1-2 dage
Santos Dumont XO

Santos Dumont XO

399.00 kr
Levering 1-2 dage
Santos Dumont Elixir

Santos Dumont Elixir

259.00 kr
Levering 1-2 dage