Recioto vine fra Veneto

Recioto vine fra Veneto

Recioto er navnet på to søde, passito vine fra Veneto; Recioto della Valpolicella og Recioto di Soave.

Den mest kendte på vore breddegrader er den røde Recioto della Valpolicella, som er den søde udgave af en Amarone della Valpolicella, hvor man benytter de samme druer efter tørring, dog selekterer man de sødeste druer til Recioto produktionen, men i stedet for at lade vinen gære ud til en tør vin, stopper man gæringen tidligere og bevarer dermed mere restsødme, og får stadig denne store intense vin.

Lidt længere mod øst i Veneto, laves desuden en hvid sød passito vin, Recioto di Soave som laves på samme måde og er en sød udgave af den tørre Soave hvidvin fra området.
I de bedste udgaver af Recioto di Soave er druerne angrebet af den ædle råd, botrytis, under tørringsprocessen, som giver en endnu mere kompleks vin med aromaer af tørrede frugter, honning og nødder.

Filtre
Filtrer efter
Pris
kr
kr
Serveringsforslag
3
2
1
1
3

Recioto vine fra Veneto

6 varer

pr. side
Sortering
Faldende orden
  1. Bertani, Recioto della Valpolicella Valpantena 2015
    Bertani, Recioto della Valpolicella Valpantena 2015

    Corvina og Rondinella druerne til Bertanis Recioto kommer udelukkende fra nogle af de bedste marker i Valpantena bakkerne nord for Verona. Lavet på de mindste drueklaser og ofte kun "skulderen" af drueklaserne, der har været udsat for mest sol og dermed det største sukkerindhold.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,00%
    Serveringsforslag
    Fra 174,00 kr
    Spar 25,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 199,00 kr
    • Pris pr. stk. v/3 stk.: 174,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  2. Pieropan, Recioto di Soave, Le Colombare 2012
    Pieropan, Recioto di Soave, Le Colombare 2012

    ​En traditionel sød vin lavet på tørrede druer, hvorfra vinens navn, Recioto, referer til formen på de nøje udvalgt drue klaser af Garganega druer, som ligner ører.​

    ​Denne vin er en af familien Pieropans egne favoritter og den laves stadig på samme måde som den i generationer er lavet af familien.​

    Ville købe igen?
    Alkohol
    11,00%
    Serveringsforslag
    Fra 204,00 kr
    Spar 21,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 225,00 kr
    • Pris pr. stk. v/3 stk.: 204,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 3 stk. eller mere
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  3. Pieropan, Recioto di Soave, Le Colombare 2011
    Pieropan, Recioto di Soave, Le Colombare 2011

    ​En traditionel sød vin lavet på tørrede druer, hvorfra vinens navn, Recioto, referer til formen på de nøje udvalgt drue klaser af Garganega druer, som ligner ører.​

    ​Denne vin er en af familien Pieropans egne favoritter og den laves stadig på samme måde som den i generationer er lavet af familien.​

    Ville købe igen?
    Alkohol
    12,50%
    215,00 kr
  4. Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011
    Ca' La Bionda, Recioto di Valpolicella 2011

    Le Tordare ligger særdeles favorabelt på en østvendt bakkeskråning ca. 300 moh. Høsten starter typisk i de sidste 10 dage af september. Druerne håndselekteres strengt og ligger i særlige tørrekasser – arelle – på gårdens fruttaio, eller tørrerum, frem til slut marts eller medio april. Efter dehydrering har de tørrede druer opnået et så højt sukkerhindhold at vinen efter den alkoholiske gæring har et restsukkerindhold på omkring 120-180 gram sukker/liter.

    Den færdige Recioto er rig og overstrømmende og er med sit store og yndefulde særpræg utvivlsomt en af regionens fineste. Den aromatiske profil har noter af rosenblomster-blade, likørlignende noter af hindbær og kirsebær og så en helt særlig mineralitet.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,00%
    Serveringsforslag
    Før 329,00 kr 290,00 kr
    Spar 39,00
    (tilbuddet gælder t.o.m 20-12-2019)
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
  5. Zenato, Recioto della Valpolicella
    Zenato, Recioto della Valpolicella

    Zenatos Recioto høstes typisk i slutningen af september, når sukkerindholdet i druerne er på sit højeste. Herefter tørrer de i fem måneder, ikke ulig Amarone. De rosinlignende druer afstilkes herefter og macererer i to dage ved 10 grader i små ståltanke. Herefter igangsættes gæringen, der løber over 21 dage. Når vinen når en alkoholprocent på 14, stoppes gæringen ved at nedkøle vinen til 10 grader igen. Efter yderligere ti dage hældes vinen på egefade af 225 liter, hvor den lagrer i 24 måneder inden aftapning på flaske.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    13,00%
    Serveringsforslag
    Fra 306,00 kr
    Spar 43,00
    • Pris pr. stk. v/1 stk.: 349,00 kr
    • Pris pr. stk. v/2 stk.: 306,00 kr
    Tilbuddet gælder ved køb af 2 stk. eller mere
    Levering 8-9 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 8-9 hverdage
    Indhent tilbud
  6. Serego Alighieri, Recioto Casel dei Ronchi 2015
    Serego Alighieri, Recioto Casel dei Ronchi 2015

    Recioto Casal dei Ronchi har en fin frugt og en stor koncentration og kompleksitet i smagen. I stil kan denne rødvin måske minde lidt om portvin, men især i eftersmagen er den meget lettere. Men tag ikke fejl, den holder ca. 14%. Dens sødme er utroligt godt tæmmet og er ikke anmasende.

    Ville købe igen?
    Alkohol
    14,00%
    Serveringsforslag
    375,00 kr
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud
    Levering 1-2 hverdage
    Indhent tilbud

Recioto vine fra Veneto

6 varer

pr. side