Domaine de la Mordorée

2 varer

Anbefalinger

Viser: 2 varer
Min butik:
Øko
Mordorée, Tavel Rose, Reine des Bois 2021
Mordorée, Tavel Rose, Reine des Bois 2021
239.00 kr.
På vej til lager
Levering 5-8 dage
Udsolgt i alle butikker
Mordorée, Chateauneuf-du-Pape Reine des Bois 2019
Mordorée, Chateauneuf-du-Pape Reine des Bois 2019
539.00 kr.
På vej til lager
Levering 5-8 dage
Udsolgt i alle butikker

Domaine de la Mordoree ligger ideelt placeret på skillevejen mellem Provence og Languedoc, og her fremstilles nogle af de største vine i verden: Chateauneuf-du-Pape, Lirac og Tavel.

Filosofien er ret enkel: Der skal produceres de størst mulige vine! Og det gør man så ud fra nøje udvalgte parceller, den højeste kvalitet af druer samt en meget miljøvenlig dyrkningsmetode, der både kombinerer tradition og modernitet. 

Netop omsorg for miljøet er af stor betydning her. De etiske regler her er baseret på dyb respekt for naturen, og anvendes således på alle leder og kanter i produktionen for at sikre, at kommende generationer kan leve i harmoni med vores kulturarv. Som man siger her:  Vi er forbipasserende på Jorden, vores tilstedeværelse er flygtig, og vi er her ikke for at udtømme vores ressourcer, men for at udvikle vores lands rigdomme. Denne filosofi har vejledt dem i 15 år, og indsatsen har været særlig kraftig i løbet af de seneste 5 år. Nøgleordet i denne tilgang, både i udformningen og ånd, er respekt. Respekt for naturen, respekt for mennesket og respekt for kunder.

Heraf kommer også inspirationen til navnet på Domainet: Mordoree er det poetiske kælenavn, der anvendes lokalt for den skovsneppe, der flyver over vinmarkerne under sine vandringer. 

Fra 2013 er vinmarkerne certificeret  økologiske - agriculture biologique.

Domaine de la Mordoree blev grundlagt i 1986 med små 5 hektar og har været drevet af Fabrice og Christophe Delorme. Desværre gik Christophe bort i 2015, men Fabrice driver vingården videre. 1989 lykkedes det de flittige brødre at udvide til 60 ha. beliggende i 8 forskellige regioner i det sydlige Rhone-dalen. Siden da vil vin anmeldernes roser ingen ende tage, og Mordoree regnes i dag for en af de absolut bedste producenter af Lirac, Tavel og Chateauneuf-du-Pape. En af vinene herfra har da også opnået de magiske 100 Point af Parker, der også har optaget Mordoree i sin bog over de bedste vingårde i verden