Carpinus, Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019

329.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Carpinus, Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019

category label Bland 6 - Spar 10%

Carpinus, Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019

Vores vurdering

Carpinus Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019 er en sød og luksuriøs dessertvin fra Tokaji-regionen i Ungarn, kendt for sin rige smag af tørrede frugter og honning.

Om produktet

Carpinus Tokaji Aszú 5 Puttonyos 2019 er en udsøgt dessertvin fra den berømte Tokaji-region i Ungarn. Denne vin er lavet på Furmint-druer og præsenterer en kompleks og balanceret smagsprofil med noter af tørrede frugter, honning og en elegant syre. Med en alkoholprocent på 11,5% og en cremet tekstur er denne vin perfekt til søde desserter, friske desserter og kraftige oste. Serveres bedst ved 8-10°C for at fremhæve dens nuancer og dybde.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.