Castello di Neive, Langhe Arneis Montebertotto 2020

169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello di Neive, Langhe Arneis Montebertotto 2020

Castello di Neive, Langhe Arneis Montebertotto 2020

Om produktet

Eksemplarisk enkeltmarks-Arneis, fra ”The God Father” af denne Piemontesiske specialitet. En absolut referencevin, der historisk set har været altbetydende for druesortens udbredelse i området. Intens, sprød og tætpakket med yndefuld frugt, omfavnet af en imponerende mineralitet. En levende og inviterende duft stiger op af glasset, med noter af pære, hvide liljer, ferskenskind og mandelkerne, foruden knuste kalksten og friske middelhavsurter. Saftig, spændstig og mellemfyldig på tungen, suppleret af et delikat-bittert-bid og en spil-levende frugtsyre. Smagen er lige så fortryllende som duften, med en kerne af grønne pærer, Granny Smith, limeskal og solmodne citroner, komplimenteret af mynteblade, grønne oliven og tørret salvie. En forfriskende, læskende og energifyldt finale, sætter det sidste penselstrøg på denne ærkeklassiske Langhe Arneis!

Castello di Neive’s Langhe Arneis “Montebertotto” vidner om en ægte kærlighedshistorie. I midten af 1970’erne beslutter den innovative Italo Stupino (ejeren af Castello di Neive) at skabe en hvidvin til hans kone, som ikke drikker rødvin. Valget falder på druesorten Arneis – en historisk meget betydningsfuld druesort, der indtil i slutningen af 1960’ere (post-phylloxera), stort set var forsvundet fra områdets beplantninger. Italo Stupino begynder at researche forskellige kloner af druesorten og efter 3 års forskning og forsøg i vinmarken ”Montebertotto”, udvælges de kloner der giver de bedste resultater. I dag er over 1000 hektar vinmarker beplantet med denne druesort, men ikke med hvilke som helst kloner: 80% af disse vinmarker er beplantet med de helt originale kloner som Italo Stupino selekterede på Montebertotto-marken tilbage i 1970’erne. Man kan derfor med rette kan kalde ham for ”The God Father” af Arneis. Vinen er produceret helt klassisk og med stor respekt for druesortens unikke karakteristika, hvorfor vinen udelukkende er i kontakt med rustfri ståltanke gennem hele vinifikationen. Ganske enkelt essensen af yndefuld Langhe Arneis.

Serveringsforslag

Lys fisk
Vegetarretter
Hygge- & terrassevin

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).