Cave de Tain, Marsanne Viognier Orange 2021

169.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Cave de Tain, Marsanne Viognier Orange 2021

Cave de Tain, Marsanne Viognier Orange 2021

Krop Fyldig
Syre Medium
Stil Tør

Smagsnoter

Citrus frugt
Blomstret
Andre krydderier
Oxidation

Om produktet

Cave de Tains orangevine kombinerer Rhone-hvidvinens cremede fyldige stil med struktur og kompleksitet fra lang maceration til en lettilgængelig og kompleks orangevin - som på samme tid er moderne og traditionel. Vinen er sammensat af de klassiske hvidvinsdruer fra Rhône i form af Viognier og Marsanne, men noget udsædvanligt for området er druerne transformeret til en skinnede, elegant orangevin. Med 23 dages maceration trækker vinen smag, farve og karakter fra drueskallerne som giver de flotte orange farve. Forvent appelsinskal, lidt røg og blomster i duften - og lag af søde krydderier og appelsinagtig citrus i smagen, som er fyldig og olieret. Lagrer 8 måneder på fade med bundfaldet inden flaskning, som giver et ekstra cremet element til vinen - som i øvrigt står klar og præcis i smagen uden at være funky - og er meget i linje med Cave de Tains klassiske vine, men med et anderledes twist. 

Smagsnoter

Citrus frugt
Blomstret
Andre krydderier
Oxidation

Fakta

Krop:
Fyldig
Lagring:
2-3
Tannin:
Lav
Stil:
Tør
Syre:
Medium
Smagsprofil:
Område:
Årgang:
2021
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Proptype:
Kork
Druer:
Marsanne 60%
Serveres ved:
8-10°C

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Vegetarretter
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.