Rødvin

Er du vild med god rødvin? Så finder du her vores kæmpe sortiment af det bedste rødvin til prisen! Så gå opdagelse find din næste favorit rødvin på tilbud!

Hvordan laves rødvin?

Rødvin er lavet på blå druer som først høstes og afstilkes. Herefter bliver de presset til most, hvor de blå druer afgiver farven til druesaften. Så skal druemosten først igennem en almindelig gæringsproces, og så en malolaktisk gæring. Derefter står du i princippet med en drikkelig rødvin, som så yderligere kan lagres, for at give endnu mere smag.

Der er dog stor forskel i fremgangsmåden, alt efter typen af rødvin og vinproducenten. Især også hvis der skal laves økologisk rødvin eller alkoholfri rødvin.

Hvilke rødvinsdruer findes der?

Rødvinsdruen er en blå druesort. Der findes utallige rødvinsdruer på verdensplan. Heriblandt kan vi nævne rødvinsdruer som bruges i italiensk rødvin; Nebbiolo, Barbera, Sangiovese og Primitivo. I fransk rødvin har vi Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, og Merlot. Tempranillo er hoveddruen i Spanien, som optræder i rigtig meget spansk rødvin fra Ribera del Duero og Rioja, dette er både dyr rødvin og billig rødvin.

Hvor længe kan rødvin holde sig?

En almindelig uåbnet hverdagsrødvin kan normalt holde sig i op til 5 år, uanset kork eller skruelåg. Er flasken åbnet, er det ligegyldigt om du har fat i en dyr rødvin eller billig rødvin, her kan den holde sig i 2-3 dage.

Hvor længe en uåbnet rødvin kan holde sig, kan dog variere meget i henhold til rødvinens kvalitet, og hvordan den er blevet opbevaret. Hvis du har en god rødvin og opbevarer den korrekt, kan den godt ligge og blive endnu mere modningsparat over 10-15 år.

Hvordan opbevares rødvin bedst?

Rødvin skal være opbevaret mørkt og køligt. Lad din rødvin stå et roligt sted i skyggen, hvor den ikke bliver rystet eller flyttet på ofte. Temperatursvingninger er nemlig ikke godt for vinen. Skal rødvinen opbevares over længere tid, så lad den lægge ned, for at undgå at proppen udtørrer

Hvilken temperatur er bedst til opbevaring af rødvin?

Til opbevaring af rødvin er temperaturer mellem 10-13 grader bedst. Ligger din vin i æsker eller trækasser, så lad dem endelig blive, for så bevarer du nemmere din rødvins temperatur på det rigtige niveau.

Ved hvilken temperatur bør rødvin serveres?

Server din rødvin med temperaturer mellem 12-16 grader. Jo mere kraftig og kompleks den er, jo højere skal rødvinens temperatur være, da kulde lægger en dæmper på smagen.

Det varierer selvfølgelig fra rødvin til rødvin. Har du fat i kraftige og tunge gode rødvine, som f.eks. årgangsvine, skal de helst serveres ved 16-18 grader. De mere lette vine skal serveres ved 13-15 grader.

Men prøv dig frem! Har din rødvin en temperatur som passer dig, er du også sikker på at smage det bedste rødvin.

Hvilke retter er bedst at drikke rødvin til?

Skal du have fat i rødvin til mad, så er indholdet af syre og tannin altafgørende, da balancen mellem karakteren af din vin og madret helst skal være ensartet. Ligeledes fungerer det rigtig godt at bruge en vin fra samme oprindelsessted som den ret, du skal servere. F.eks. spansk vin til tapas. Skal der serveres en let ret, kan du godt vælge en let rødvin, og serverer du en krydret/fyldig ret, så kan du vælge en fyldig/kraftig rødvin.

Hvilken rødvin er bedst til en bøf?

Her anbefaler vi rødvine fra Californien, Australien, Rhone, Medoc, Italien, Argentina og Spanien, da disse vine typisk har den nødvendige kraft og styrke. Find vores bud på vin til oksekød her.

Har du grillet eller røget kød, så fungerer Amarone rødvin rigtig godt.

Du kan også se vores udvalg af rødvin til fisk her.

Hvad er rødvin?

Man kunne også spørge noget mere praktisk. Hvor mange glas er der i en flaske rødvin? Det afhænger selvfølgelig af hvor store glas du har og hvor meget du hælder i. Normalt siger man, at der er 6 glas i en flaske rødvin. Hvor mange genstande er der i en flaske rødvin? I en flaske rødvin er der gennemsnitlig 7,5 genstande.

Rødvin er dog meget mere end bare glas og genstande, der skal tælles. Mange vinbønder verden over har dedikeret deres liv til denne nydelige og drikkelige kunstart som vi alle elsker. Man kan både få billig rødvin, dyr rødvin, rødvin på tilbud, men om det er god rødvin, er jo altid en smagssag.

Uanset hvad du søger, så kan du med garanti finde god rødvin på tilbud hos os, så du får den bedste rødvin til prisen.

Læs Mere
2759 varer
Viser: 2759 varer
Smagekasse - Chateauneuf du Pape
Spar
260.00 kr

Smagekasse - Chateauneuf du Pape

699.00 kr
Før 959.00 kr
Levering 1-2 dage