Amarone Della Valpolicella

Amarone vin - Den fyldige, italienske publikumsfavorit!

Find din næste fantastiske Amarone lige her - med det samme.

Amarone Della Valpolicella fremstilles ved at tørre druerne (appassimento). Druerne får lov til at gære helt ud, så alt sukkeret forgæres. Mascerationen varer normalt helt op til 8 uger, inden druerne presses, og vinen hældes på fad. 

En god Amarone lagres typisk 3-5 år på store træfade, som ofte er lavet slovensk eg eller kirsebærtræ. Efter fadlagring lagres vinen typisk yderligere 2 år på flaske, inden den bringes i handel. 

Amarone Della Valpolicella vil altid være karakteriseret ved en stor intensitet og fylde, men en god Amarone bliver aldrig tung. Den bærer sin styrke og koncentration med en forbløffende elegance. 

Man finder i duften en righoldighed på aromaer: kaffe, kakao og frem for alt hasselnød, når den begynder at have lidt alder. En god Amarone fra en god årgang kan lagre meget længe, hvilket vil sige mere end 10 år og ofte helt op til 20  år eller mere  for de helt store.

Amarone er velegnet til rødt kød og vildt og uforlignelig med ost.


Læs Mere
Vi anbefaler