Fratelli Revello, Dolcetto d'Alba 2019

125.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Revellos Dolcetto d’Alba er en konsistent vellykket viol-, kirsebær- og drueduftende La Morra-typisk vin på denne lokale favorit til mange af de indledende retter i Langhe-køkkenet. Navnet Dolcetto betyder den lille søde, måske fordi druerne grundet et lavt til moderat syre-indhold smager udtalt sødmefulde, men en anden forklaring er, at navnet i virkeligheden er afledt af et lokalt ord for bakke, doset, og på dialekt kendes druen da også bl.a. som Dosset. Den traditionelle vinifikation giver imidlertid altid tørre, gerne dybt farvede, meget frugtige og næsten mostprægede vine, med en del mere tannin end eksempelvis Barbera. Det ønskværdige er, at fremvise den primære frugtighed, bevare så meget friskhed som muligt og moderere tanninerne. Hos Revello fås en udsøgt, balanceret og elegant frugtig udgave med en indtagende karakter.

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.