Gerhard Wohlmuth Weingut, Grauburgunder Kitzeck-Sausal 2019

149.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Gerhard Wohlmuth Weingut, Grauburgunder Kitzeck-Sausal 2019

category label Bland 6 - Spar 10%

Gerhard Wohlmuth Weingut, Grauburgunder Kitzeck-Sausal 2019

Serveringsforslag

Lys fisk
Hygge- & terrassevin
Mild ost
Skaldyr

Vores vurdering

Kompleks, saftig og finesserig Grauburgunder på tårnhøjt niveau. En vin der på smukkeste vis kombinerer fuldmoden frugt med raceren syre og vibrerende mineralitet. Uimodståelig duft af Conference pære, litchi og modne limefrugter, komplementeret af knuste sten og grønne urter. Vinen fylder godt ud i munden, med noter af modne pærer, grape og saftige grønne æbler, suppleret af mandelkerne, våde sten og mynteblade. En umådelig flot og seriøs Grauburgunder fra Wohlmuth’s hånd.

Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 400-540 meter over havets overflade, med en hældning på op til 60%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød skifer, samt kvarts. De hele drueklaser håndhøstes ganske sent og selekteres grundigt. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-19 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på gamle fade, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 7 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Om produktet

Kompleks, saftig og finesserig Grauburgunder på tårnhøjt niveau. En vin der på smukkeste vis kombinerer fuldmoden frugt med raceren syre og vibrerende mineralitet. Uimodståelig duft af Conference pære, litchi og modne limefrugter, komplementeret af knuste sten og grønne urter. Vinen fylder godt ud i munden, med noter af modne pærer, grape og saftige grønne æbler, suppleret af mandelkerne, våde sten og mynteblade. En umådelig flot og seriøs Grauburgunder fra Wohlmuth’s hånd. Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 400-540 meter over havets overflade, med en hældning på op til 60%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød skifer, samt kvarts. De hele drueklaser håndhøstes ganske sent og selekteres grundigt. Inden druerne presses blidt, udføres en maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) i 8-19 timer for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på gamle fade, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 7 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).