Spar
148.00 kr

Smagekasse - Hvidvins ABC

299.00 kr
Før 447.00 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Anmeldelser

4.3
7 anmeldelser
4
1
2
0
0
Spændende udvalg
Frederik W.
2023-02-20
Super vine, især Rieslingen
Niclas M.
2021-08-24
god
Susanne B.
2020-07-28

Om produktet

Hvilken type hvidvine findes der, hvad kan jeg lide og hvilke vine passer til maden?
Der findes naturligvis et hav af forskellige grønne druer og endnu flere forskellige typer af vin. Vi har dog forsøgt at lave en "Hvidvins ABC" vinpakke hvor du finder 3 typiske hvidvine på 3 af de mest kendte grønne druesorter i verden; Chardonnay, Riesling og Sauvignon Blanc.

Riesling findes i mange variationer og er det man kalder en aromatisk druesort. Den findes i både tøre udgaver, den kan dog også give vine med let eller meget sødme afhængigt af hvor den dyrkes og hvordan den vinificeres. Fælles er dog at Riesling altid har høj syre. Riesling dufter ofte af stenfrugt, våde sten og kan med tiden udvikle en let petroleumsduft.

Sauvignon Blanc er ligesom Riesling en aromatisk druesort med medium til høj syre. Den dyrkes overalt i verden, men giver de bedste resultater i lidt køligere klima, såsom Loire og i dette tilfælde New Zealand. Sauvignon Blanc dufter typisk af tomatstilk, hyldeblomst og nyslået græs.

Chardonnay har mange ansigter. Chardonnay og især de fadlagrede versioner, fornemmes lidt bredere i munden med mere mundfylde og fedme. Den aromatiske profil kan variere fra helt mineralske vine til et mere tropisk udtryk, med andre ord kan Chardonnay have mange ansigter.

OBS billede er vejledende

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).

Andre populære produkter