Justinos Madeira Colheita 1999

345.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Justinos Madeira Colheita 1999

Justinos Madeira Colheita 1999

Om produktet

Med udgangspunkt i de lokale druesorter på Madeira er denne colheita skabt af det gamle Madeira hus, Justinos, som har eksisteret siden 1870. De udmærker sig ved at have et væld af gamle fade og gammel vin, som gør deres vine enormt komplekse. En blanding af fadene fra årgang 1999 er brugt til denne colheita, og har gennemgået den klassiske produktionsmetode på Madeira. Her gennemgår vinen kontrolleret oxidering, således der skabes spændende aromaer. I dette tilfælde er aromaen er pakket med tørret frugt, cedertræ, appelsinskal, ristede valnødder og kaffe. De næsten 20 års lagring i egetræsfadene har givet en utrolig kompleks og dyb smag både både med søde elementer som valnødder, rosiner og karamel, men også med friske indslag af appelsinskal og orientalske krydderier.


Særdeles velegnet til oste, gerne faste som f.eks. vesterhavsost, manchego eller comté, eller til søde desserter med f.eks. nødder og appelsin.
Vinen kan, efter den er blevet åbnet, holde sig frisk i op mod 3 måneder på køl.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.