Krohn Tawny Port

130.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Krohn Tawny Port

Krohn Tawny Port

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder

Om produktet

Krohn Tawny  manifesterer sin overlegenhed på tawny-banen allerede ved smagning af deres almindelige tawny! Tawnyen har behersket sødme, behageligt integreret alkohol, dragende noter af rosiner, hasselnødder, valnødder og karamel. Krohn er en af, hvis ikke dén, bedste producent af tawny port! 

Drik den afkølet til kaffen eller server den til en mørk dessert med f.eks. chokolade eller karamel. Skal du have ost, kan du roligt sætte Krohn Tawny på bordet. 

Vidste du at Krohn oprindeligt var norsk? Huset blev grundlagt i 1865 af Theodor Wiese og Dankert Krohn, der havde solgt klipfisk til portugiserne. Wiese tog i 1875 tilbage til Norge og resten af Skandinavien og solgte portvinen, Krohn producerede. Kort efter Krohns død kom Edmundo Carneiro ind i firmaet og overtog i 30'erne alle aktier, så huset siden har været rent portugisisk, indtil Flatgate Partnership (Taylor, Croft, Fonseca) overtog i 2013.

Krohn har været mest kendt for deres tawny vine i særklasse!

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.