category label Øko

Perlage, Prosecco Treviso Extra Dry Øko

Fra 110.50 kr
v/1 stk: 130.00 kr
v/6 stk: 110.50 kr
Delivery Gratis levering
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Stilfuld Proseccco, der ud over at være økologisk også siden 2014 er produceret ud fra det såkaldte VEGAN princip, der kort fortalt betyder at producenten kan dokumentere at hverken druerne, mosten eller vinen på noget tidspunkt har været i kontakt med de animalske proteiner, der ellers hyppigt anvendes i den konventionelle produktion f.eks. ifm. klaring og filtrering af vinen.

Vinen er skabt på druer høstet fra de lidt fladere marker i Treviso, der ligger med udsigt op mod de smukke skråninger i Valdobbiadene og Cornegliano. Den skænkes med små, blide vedvarende bobler og selvom den kalder sig Extra Dry kommer den med 15g. restsukker, der gør den til et charmerende bud på det, der skal i glasset, når man mingeler rundt og venter på, at måltidet eller den helt store fest skal begynde.

En meget mild, men alligevel lidt fyldigere, lidt mere intens Prosecco end mange andre på markedet. Den nærmest bobler over af duftassociationer til sødmefulde pærer, fersken og hvide blomster. I munden er vinen præget af en delikat mousse og en skøn saftighed, der rammer indtrykket af moden tropisk frugt fornemt ind.

Server vinen ved 6-8 grader, eventuelt i en Spritz funderet på Contratto Aperitif og lidt danskvand.

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) og torrontes.

Andre populære produkter