Perlage, Valdobiadene Prosecco Brut Canah Øko

Spar 15%
Ved 6 stk. 134.30 kr.
Ved 1 stk. 158.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Perlage, Valdobiadene Prosecco Brut Canah Øko

category label Øko

Perlage, Valdobiadene Prosecco Brut Canah Øko

Om produktet

Dejlige blide bobler fra Venedigs bagland, der nu er blevet "ægte" Brut efter restsukkeret er blevet skruet ned til blot 8g. Nu som før et charmerende bud på det, der skal i glasset, når man mingeler rundt og venter på, at måltidet eller den helt store fest skal begynde. Men tag ikke fejl: Vinen fungerer også fint sammen med delikate tilberedninger med fisk og skaldyr ligesom den er mere befordrende for mange faste oste end de fleste allesteds nærværende røde vine.

Mild med et diskret lag af hvide blomster, der smukt omfavner de underliggende lag af snart modne æbler og pærer og de fine noter af citrus. Lidt mere tør, lidt fyldigere, lidt mere intens og ikke mindst lidt mere interessant end flertallet af Prosecco-vine på markedet.

100% håndhøstede Glera druer, der presses senest 4 timer efter at klaserne er plukket. Kun den frit løbende most anvendes, og det bliver højest til 65 liter pr. 100 kg. druer. Mosten køles ned og får lov til at sætte sig inden den pumpes fri af bundfaldet og gæringen sættes i gang i rustfrit stål. Efter den første gæring hviler vinen ”sur Lie” i 3-6 måneder hvorefter den tilsættes sukker og udvalgte gærstammer, som Perlage selv opformerer fra deres egne vinmarker. Dette udløser en fornyet gæring og da ståltankes samtidigt lukkes hermetisk dannes de små fine bobler. Det er fuldstændig ligesom i Champagneflasken, bare i en lidt større målestok! 

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.