Planeta, Cometa 2018

299.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Planeta, Cometa 2018

Planeta, Cometa 2018

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Vores vurdering

Hvidvinen har en flot, gylden farve med grønligt skær. I duften finder man intense og samtidig sprøde nuancer af citrusfrugter (grape) og hvide ferskner. I smagen finder man nuancer af kamilleblomster og appelsin. Vinen har stor frugtkoncentration og en dejlig mineralsk karakter.

Om produktet

Efter lang tids forsøg på deres vinmarker med hvidvinsdruen Fiano – en meget gammel ædel druesort fra middelhavsområdet – blev man på Planeta bestyrket i, at druen egner sig fremragende til området. Så gode var resultaterne, at man fra og med årgang 2000 besluttede at lave en ny hvidvin, hvor Fiano vil udgøre hele blandingen. Romerne kaldte i øvrigt druen Vitis apiana, vinen som bierne elsker, efter sigende fordi druens eksotiske sødme tiltrak bierne. Cometa er i hvert fald en utroligt aromatisk vin med nuancer af eksotiske frugter og sydlandske krydderurter.

Vinen har en flot, gylden farve med grønligt skær. I duften finder man intense og samtidig sprøde nuancer af citrusfrugter (grape) og hvide ferskner. I smagen finder man nuancer af kamilleblomster og appelsin. Vinen har stor frugtkoncentration og en dejlig mineralsk karakter.

Server Cometa til kanapeer, salater med skaldyr, asparges, pastaretter med fisk eller til skaldyr.

Andre populære produkter

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer: Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder: Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer: Chardonnay (fadlagret), albariño, pinot gris og chenin blanc (Sydafrika).