Quinta Ermizio, Campo do Porral Vinho Verde 2023

Spar 40%
Ved 6 stk. 59.00 kr.
Ved 1 stk. 99.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Quinta Ermizio, Campo do Porral Vinho Verde 2023

Quinta Ermizio, Campo do Porral Vinho Verde 2023

Krop Let
Syre Høj
Stil Tør

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Blomstret

Vores vurdering

Det nordlige Portugal er grønt og frodigt, og her mellem Atlanterhavet og Spanien har Portugals klassiske hvidvin hjemme, og vinen afspejler landskabet - Quinta Ermizios Vinho Verde strutter af friskhed og bobler af liv. 

Om produktet

Sommeren kan bare komme an med Vinho Verde i glasset - den portugisiske hvidvinsklassiker er nemlig let og og frisk og pakket med elegante noter af frisk frugt, hvor en smule bobler gør den til et læskende bekendtskab. Her er masser af æble og citrus sammen med et hint af hvide blomster. Den lokale drue Loureiro dominerer, som giver vinen et let urtet præg. Det er frisk og elegant vin, som er som skabt til at slukke tørsten på en varm sommerdag.  Server ved 7-9°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til hvid fisk med friskt tilbehør.

Smagsnoter

Grøn frugt
Citrus frugt
Blomstret

Fakta

Lagring:
1-2
Stil:
Tør
Syre:
Høj
Krop:
Let
Smagsprofil:
Område:
Vinho Verde
Årgang:
2023
Dyrkning:
Konventionel
Størrelse:
750 ml
Alkohol %:
11,50
Proptype:
Kork
Druer:
Loureiro 80%
Øvrige 20%
Serveres ved:
5-8°C

Serveringsforslag

Aperitif
Skaldyr
Sushi

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.