Quinta Santa Eufemia, Tawny

109.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Quinta Santa Eufemia, Tawny

Quinta Santa Eufemia, Tawny

Om produktet

Tawny Port er en lagret portvin med elegante nuancer. Duften er kombineret af modne blommer, mørk chokolade og ristede nødder. Smagen er yderst elegant med en afstemt sødme der understøtter den elegante frugt. Eftersmagen er afstemt med fine nøddenuancer og gør den velegnet til nøddedesserter og chokoladedesserter.

En Tawny port får sin unikke farve fra lagringen på de klassiske portvinsfade på 550 liter. Her ligger portvinen og modner. Farven i portvinen ændres ved lagring hvor en svag oxidering påvirker farven i vinen og dermed gør portvinen mere lys. Smatidig udvikles de unikke Tawny smagsnoter af ristede nødder ved denne lagringsproces. Vinen er lagret i op til 6 år inden aftapning. Denne portvin er drikkeklar når den frigives og bør drikkes indenfor én måned efter den er åbnet.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Kraftig ost
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.