4.0
af 2 anmeldelser

Smagekasse - 4 store italienere

Spar 347.00 kr.
999.00 kr.
Før 1,346.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 2 anmeldelser

Smagekasse - 4 store italienere

4.0
af 2 anmeldelser

Smagekasse - 4 store italienere

Anmeldelser

4.0 af 2 anmeldelser

Om produktet

Italien er mor for nogle af rødvinsgenrens sværvægtere. De stærke traditioner, store temperamenter og indfødt passion er opskriften til deres succes. Når man tænker italiensk rødvin, flyver der automatisk 4 altoverskyggende navne ind på lystavlen: Brunello di Montalcino, Amarone della Valpolicella, Barolo og Barbaresco. Vi har samlet en vinpakke til dig, som vil opleve de tunge drenges kamp på smag, power, finesse og elegance.

Majestæten Barolo

Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo kongen af Italiensk vin. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

Dronning Barbaresco

En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

Brunello - Udfordren fra Toscana

Brunello di Montalcino er en den værdige modstander, der med sine markante tanniner, store frugt intensitet og integrerede syre tager et fast greb i ganen. En vin der kræver tid og ro til at file figuren til. Camponovos Brunello er elegant med flot rubinrød farve og en duft af modne røde bær, lidt tobak og svesker. Smagen er rank og intens med aromatisk fylde, der gør vinen stor og attraktiv.

Publikums favorit - Amarone della Valpolicella

Mere frugt, mede alkohol, mere fylde, mere af det hele. De tørrede druer som er brugt i amaroneproduktionen, giver ekstra meget af det publikum kan lide. Dyb bordeauxrød farve, duft af svesker, blommer, mørk chokolade og lette krydderier. Alt sammen pakket ind i fløjlsblød mundfølelse, der tilfredsstiller ganen.

OBS Billede er vejledende

Indhold

Amarone er den mest berømte italienske vin af tørrede druer også kaldet Passito-vin. Denne findes i både en tør udgave (Amarone) og en sød (Recioto). Produktionen af Amaronen udgør i dag ca. 90 % af produktionen. Druerne til denne udgave består af Corvina Veronese, Rondinella og Molinara. Vinen er tæt i farven, nærmest sort og bouqueten er spækket af modne blommer, tørrede figner, mørk chokolade samt krydderier. Smagen er cremet og dyb med nogle af de samme aromaer som i duften.

Rubin- henimod granatrød farve. Vinen fortjener dekantering og fremviser da en typisk Brunellonæse med noter af tobak, læder, lakrids og frisk og tørret frugt. I munden opleves den karakteristiske, raffinerede smagsfylde og fløjlstekstur, og vinen udvikler under iltens virkninger en skøn vedholdenhed i smagen.

Aroma og finesse med kraft og krop på samme tid. Azelias husbarolo er med sin søde næse med antydninger af kirsebær, solbær og lakrids en evenytlig introduktion til huset, som får svært ved at skjule sin kultstatus meget længere.

Anbefalinger