4.0
af 4 anmeldelser

Smagekasse - Piemonte rødvin

Spar 36%
699.00 kr.
Før 1,096.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 4 anmeldelser

Smagekasse - Piemonte rødvin

4.0
af 4 anmeldelser

Smagekasse - Piemonte rødvin

Vores vurdering

I det nordlige Italien ligger Piemonte - centralstationen for store vine i Italien. Regionen har et væld af vine, men tre druer sidder nu tungt på tronen over kongeriget Piemonte: nebbiolo, barbera og dolcetto. Alle er vidt forskellige, og har deres særegne kvaliteter. Smag dig igennem det, og mærk italiens regenter suse i dine åre.

Barolo
Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo sagen. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

Barbaresco
En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

Barbera
Barbera står desværre lidt i skyggen for nebbiolo, som soler sig i sin succes. Barbera er mere ligetil uden ret mange tanniner, men med en stadig frisk syre i kombination med masser af frugt: kirsebær, jordbær, violer og anis. Kroppen er lettere og vinen mindre hidsig end nebbiolo.

Dolceto
Den ukendte hverdagsdrue. Bruges i høj grad af folkene i Piemonte selv, når tørsten trænger sig på. Dolcetto placere sig lige imellem barbera og nebbiolo, ved at have moderart syre og tannin og en mørkere frugt end sine naboer. Vinene er præget af brombær, blommer, sorte kirsebær, violer og chokolade.

OBS: Billede er vejledende

Om produktet

I det nordlige Italien ligger Piemonte - centralstationen for store vine i Italien. Regionen har et væld af vine, men tre druer sidder nu tungt på tronen over kongeriget Piemonte: nebbiolo, barbera og dolcetto. Alle er vidt forskellige, og har deres særegne kvaliteter. Smag dig igennem det, og mærk italiens regenter suse i dine åre.

Barolo
Full bodied, intense, voldsomme, nådesløse og helt fantastiske Barolo. Nebbiolo er druen bag, som giver nogle af verdens største vine. Vinene er ikke for nybegyndere, da der både er masser af syre og tannin. Men for den garvede vindrikker, er barolo sagen. Maskuline og robust fylder den ganen med aromaer af kirsebær, roser, læder, ler og anis. Massive tanniner kræver ilt, så de kan blive tæmmet.

Barbaresco
En feminin version af nebbiolo. Barbaresco er dronningen, der med en dragende karakter som fremstår sofistikeret, dyb, interessant og til tider sexet med sin rubinrøde farve i glasset, hvor der bydes på utallige lag af kirsebær, roser og krydderier. Balanceret syre danser i på tungen med finmaskede tanniner, mens de frugtige og florale aromaer vugger i ganen. Tanninerne i barbaresco er knap så angribende som barolos.

Barbera
Barbera står desværre lidt i skyggen for nebbiolo, som soler sig i sin succes. Barbera er mere ligetil uden ret mange tanniner, men med en stadig frisk syre i kombination med masser af frugt: kirsebær, jordbær, violer og anis. Kroppen er lettere og vinen mindre hidsig end nebbiolo.

Dolceto
Den ukendte hverdagsdrue. Bruges i høj grad af folkene i Piemonte selv, når tørsten trænger sig på. Dolcetto placere sig lige imellem barbera og nebbiolo, ved at have moderart syre og tannin og en mørkere frugt end sine naboer. Vinene er præget af brombær, blommer, sorte kirsebær, violer og chokolade.

OBS: Billede er vejledende

Anmeldelser

4.0 af 4 anmeldelser

Indhold

Anbefalinger