Albino Rocca, Piemonte Cortesa La Rocca 2021

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Albino Rocca, Piemonte Cortesa La Rocca 2021

Albino Rocca, Piemonte Cortesa La Rocca 2021

Om produktet

Cortese La Rocca blev tidligere fremstiller fra planter på MGA Loreto, sat i 1998, men kommer nu forskellige steder fra. Oprindelig blev den gæret og lagret 8 måneder på franske barriques, men dette er nu sat ned til 4 måneder, for at lade varietalkarakteren træde mere frem. Cortese er en formentlig autokton drue fra Piemonte – det vil sige at den formentlig oprindeligt stammer herfra - og mest kendt er den måske som Gavi di Gavi, det lokale navn for Cortese på disse kanter. Sorten giver vine med blomster- og urte-noter, og er kendt for at give ret syrefriske vine og der ses både ståltank- og fadlagrede vine på denne sort.

Cortese La Rocca har en overraskende smagsfylde og en fin harmoni, og er diskret afstemt med eg, således at druens florale og urtede aromaer også får plads

Serveringsforslag

Lys fisk
Fjerkræ
Risotto

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).