Attis, Sitta Orangevin Maceración 2022

Spar 22%
Ved 6 stk. 219.00 kr.
Ved 1 stk. 279.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Attis, Sitta Orangevin Maceración 2022

Attis, Sitta Orangevin Maceración 2022

Om produktet

Sitta er, hvad der sker, når man både sprogligt og produktionsmæssigt behandler sin vin 'omvendt' af den mere klassiske hvidvin fra Attis. Om resultatet er en orangevin ellerblot en hvidvin kommer vist an på øjenene, der ser. Under alle omsætndigheder har den nemlig en rigere struktur, men mere orange farve og også en mere eksotisk aroma end Attis’ øvrige Albariño-vine!

Vinificering
Som i rosé og rødvin - men med den grønne Albariño i hovedrollen - får Sitta sin særegne identitet under gæringsprocessen, hvor kontakten med drueskallerne tilføjer fylde og et strejf af tannin til vinen. Lagringen har dernæst fundet sted i ståltanke, og vinen er til sidst nænsomt filtreret, inden den er hældt på flaske.

Aroma og smag
Set på orangevinsspektret er Sitta en mediumfyldig men stadig elegant og saftig vin, hvor friske citrusblomster, ananas, citron og fersken møder appelsinskal, bagt karamel og honning fra skalkontakten og lagringen.

På tungen har vinen alligevel en bredere tekstur og fine, let bitre tanniner, der sammen med Albariños klassisk sprøde syre og saftige eftersmag formår at udfordre smagsløgene uden ligefrem at provokere.

Serveringsforslag
Med denne tilføjede struktur har Sitta sine største øjeblikke i selskab med mad - både fisk og kød fra stegepanden eller grillen - men også gerne retter med et mere eksotisk twist såsom marokkanske gryderetter, etiopisk injera eller koreansk med fermenteret kim-chi. Nyd den også eller lagrede oste - velbekomme!

Vi anbefaler servering ved 10-12 grader inden for vinens første 6-7 leveår

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.