Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Riesling Auslese 2017 37,5 cl.

349.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Riesling Auslese 2017 37,5 cl.

Bischöfliche Weingüter Trier Scharzhofberg Riesling Auslese 2017 37,5 cl.

Om produktet

De modne og sukkerholdige Riesling druer til Scharzhofberg Auslese Riesling dyrkes på den mest kendte skråning i hele Saar regionen, nemlig Scharzhofberg. På denne sydvendte skråning dyrkes druerne med begrænset påvirkning for at beskytte både jorden, miljøet og vinstokkene. Den stejle skråning gør det kun muligt at høste ved håndkraft, efter de sukkerholdige druer er høstet, gæres de i store 1000 liters fuder fade, hvorefter vinen hviler på bærmen i nogle måneder inden aftapning. Denne proces giver kompleksitet og tilføre mere tekstur til vinen.

Kandiseret citron, honning melon, blomster og æbler er blot nogle af de nuancer som vinen byder på. Med et restsukker indhold på 77,4 g/l samt Rieslings velkendte høje syre er der tale om en sød vin, en sødme som dog bliver fulgt op af en forfriskende syre og et væld af aromatiske indtryk.

Serveringsforslag

Kraftig ost

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.