Riesling hvidvin

Riesling - druen der kan det hele! Er du vild med friske, tørre vine med en rank syre? Eller måske lidt mere til de søde og frugtige vine? Så er Riesling druen for dig!

Her kan du udforske vores store kvalitetsudvalg af Riesling på tilbud og med prisgaranti. Så hvis du leder efter tysk Riesling fra Mosel, Fransk Riesling fra Alsace, de lidt sødere Riesling Feinherb og Riesling Kabinett eller de tørre og friske Riesling hvidvin fra Pfalz, så er du havnet det helt rigtige sted.

Leder du efter de lidt sødere Riesling vine, kan du med fordel vælge Riesling Feinherb og Riesling Kabinett, da det er disse betegnelser man anvender hvis sukkerindholdet er højere end de tørre Riesling Trocken. Skal det være endnu sødere alternativer end de to førstnævnte kan du med fordel vælge Riesling Spätlese og Riesling Auslese.

Så hvis du vil prøve lidt af hvert om det skal være ’frisk og tørt’ eller ’sødt og frugtigt’ kan du helt sikkert finde det i vores udvalg af Riesling vin. Måske finder du din foretrukne Riesling på tilbud?

Hvad er riesling?

Riesling er en af de mest eftertragtede hvidvinsdruer. Druen egner sig særlig godt til lagring og har leveret fantastiske resultater, selv efter flere årtiers lagring. Riesling er derfor med sit store lagringspotentiale blevet en favorit blandt verdens vinelskere.

Hvilken riesling er bedst?

Riesling stammer oprindeligt stammer fra Frankrig, men kan idag findes stort set over hele kloden. De mest anerkendte og bedste riesling hvidvine kommer fra Alsace i Frankrig og Mosel og Pfalz i Tyskland.

Hvad er Alsace riesling?

Riesling fra Alsace er mange ting. De kan både være ’friske og sprøde’ og ’fyldigere og søde’. De friske og sprøde Riesling fra Alsace går rigtig godt med diverse fiskeanretninger, mens de lidt fyldigere kan bruges til krydrede- og asiatiske retter.

Hvad er tysk riesling?

Riesling er tysklands ædle og store hoveddrue. En af årsagerne er at jordbundens særlige mineraler i tyskland harmorner fantastisk med riesling druen. Det er derfor uden tvivl den bedste druesort i landet.

Typisk er Riesling fra Mosel lidt sødere end Riesling fra Alsace, men det er dog ingen regel, da begge steder laver knastørre- og søde hvidvine. De friske og tørre riesling hvidvine går fremragende til skaldyr eller lette fiskeanretninger, mens de sødere kan bruges til fyldigere fiskeretter, til oste eller bare til terrassen.
Læs Mere
280 varer
Viser: 280 varer
Balthasar Ress, Kabinett Hattenheim 2018
Spar
90.00 kr
t.o.m
6/27/2022
Balthasar Ress, Kabinett Hattenheim 2018
89.00 kr
Før 179.00 kr
Levering 1-2 dage
Øko
Roots, Riesling Trocken Øko Classic 2018
Spar
30.00 kr
Roots, Riesling Trocken Øko Classic 2018
89.00 kr
Før 119.00 kr
Levering 1-2 dage