Castello di Neive, Barbaresco 2018

379.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Castello di Neive, Barbaresco 2018

Point
95
Wine Enthusiast

Castello di Neive, Barbaresco 2018

Om produktet

Sensuel, æterisk og smertende intens Barbaresco. En fantastisk introduktion til producentens stil, hvor rosenrød blomster-aromatik, flankeres af en helt lys frugtprofil og en silkepoleret struktur. Duften er ren Nebbiolo-eliksir, med en symfoni af tørrede roser, lyse kirsebær, knuste hindbær og syrligtsøde jordbær, ledsaget af bergamotte, våd muld, friske tobaksblade og Kongen af Danmark bolsje. Et yndefuldt strejf af trøffel og madagaskarpeber svæver ganske blidt i baggrunden. Graciøs og let-løbende på tungen, men med druesortens umiskendelige tannin, der dog fremstår helt sandpapirsagtig i sin tekstur. Smagen følger næsen til dørs, med en potpourri af røde rosenblade, boysenbær og vilde jordbær, omfavnet af bitter-tørret orangeskal, knuste sten, grønne urter og saltlakrids. En energisk, saftig og fløjlsagtig finale, men med en levende frugtsyre og et markant mineralsk bid. Ganske enkelt en “Ballerina Barbaresco” – essensen af feminin Neive!

Castello di Neive’s Barbaresco er sammensat af frugt fra nogle af de mest berygtede vinmarker i området – Gallina, Messoirano, Valtorta og monopolmarken Santo Stefano. Gennemsnitlig 30 års gamle vinstokke, dybt forankret i den kalkholdige jordbund. Mosten gærer i en periode på 12 dage, med regelmæssige manuelle ”pumpovers”, suppleret af såkaldt ”rack and return”. Vinen lagrer i ca. 2 år på store, brugte franske egetræsfade (Allier), efterfulgt af 6 måneders flaskelagring.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Mild ost

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.