Croci, Campedello 2022

195.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Croci, Campedello 2022

Croci, Campedello 2022

Om produktet

Vinen her kommer fra Emilia-Romagna regionen i Italien, som er et super spændende vinområde og især når det kommer til naturvin. For slet ikke at tale om orangevin fra de lokale druer. Et område med et enormt potentiale og en enorm kvalitet, som Massimiliano Croci formår at forløse til fulde!

Vi har at gøre med en funky vin! Campedello er år efter år en blanding af alle mulige forskellige druer. Årgangen 2021 er baseret på Malvasia de Candia, Trebbiano, Ortrugo, Sauvignon og Marsanne.

Når Massimiliano Croci laver sin pet'nat kaldet Campedello, gentager én ting sig altid: FERSKEN! Denne vin skriger af modne ferskner, sydtropiske frugter, et strejf af krydret krydderi og ellers bare en nærværende frugt.

Her får du et indblik i, hvad aromatiske druer bidrager med, når det kommer til orangevin! Vi tør næsten satse på, at du aldrig har smagt en så frugtig og aromatisk orangevin.

Denne vin bør hverken luftes eller åbnes på forhånd. Denne vin er lavet til at blive fjernet og hældt i glasset og ned i halsen med det samme. Serveres ved omkring 10 grader. Med andre ord; lige fra køleskabet!

Mad i kombination
Campedello er klart en vin, der bedst fortjener at nydes i store slurke på en dejlig aften uden nødvendigvis at skulle tænke på madkombinationer.

Serveringsforslag

Fed fisk
Lys fisk

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.

Orange vine

Fed & fyldig
Vine med en blød og cremet mundfølelse og overdådig stil, hvor syren er lav og friskheden sekundær. Fed, cremet, vulgær, tropisk og moden i stilen. Server vinene til fiske- og fjerkræretter med fløde/smørbaserede saucer. Orange vine kommer typisk fra vinområder med meget sol og varme.
Aromaer Ananas, mango, banan, ferskner, mandariner, gule æbler, citroner, majs, vanilje, kokos, smør og yoghurt.
Vinområder Californien, Australien, Syditalien og Spanien.
Druer & typer Chardonnay, Malvasia og Viognier.