Domaine Ogereau, Coteaux du Layon Saint Lambert 2020

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Ogereau, Coteaux du Layon Saint Lambert 2020

Domaine Ogereau, Coteaux du Layon Saint Lambert 2020

Om produktet

Coteaux du Layon er én af de vigtigste appellationer i det centrale Loire, der specialiserer sig i s¢de vine influeret af botrytis - en særlig svampevækst der angriber druerne, resulterende i en helt særegen type af vin. St. Lambert er én af områdets centrale kommuner, og med denne benævnelse, kræves det at vinen er produceret på 100% botrytiseret frugt.

Ogereau's udgave er sammensat af 100% Chenin Blanc (som reglerne foreskriver), som høstes og håndselekteres af 5 omgange i vinmarken, men ved selve begyndelsen af deres koncentration. Sidstnævnte for at skabe en Coteaux du Layon i den lettere, friskere og mere elegante ende af spektret. Vinen har et restsukkerindhold på 98,7 g/liter, balanceret af et syreindhold på 4,2 g/liter og er lagret i en kort periode på en blanding af større og mindre 500 liters fade (med fuld bærmekontakt).  

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).