Duval-Leroy, Champagne NV Brut Magnum

795.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Duval-Leroy, Champagne NV Brut Magnum

Duval-Leroy, Champagne NV Brut Magnum

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Skaldyr

Vores vurdering

Duval-Leroys ”Champagne NV, Brut fremstilles af 75 % Pinot Noir og 25% Chardonnay fra Montagne de Reims og Côte de Blancs området. Druer fra omkring 20 byer indgår, heriblandt Avenay, Ay, Bouzy, Choully, Mareuil sur Ay, Rilly, Vertus og Verzy. Kun mosten fra første pres (”le cuvée) anvendes. Efter alkoholgæring og 2. gæringen i flasken lagres Fleur de Champagne i 3 år på gæren i Duval-Leroy’s imponerende kældre, ”Crayeres”, der er hugget ud i kalkklipperne. Her er temperaturen året rundt 10 - 11 grader. Fleur de Champagne imponerer dels med sin fine ”mousse” og sin modne, dybe og alligevel blomstrende elegante duft og den cremede, rige og velstrukturerede duft, med hints af røde frugter (Pinot Noir druen). En Brut Champagne i absolut topklasse.

Om produktet

Champagne - som at drikke stjerner

Den region, der har lov til at kalde sine vine for ”Champagne” blev omhyggeligt afgrænset i 1927. Her - i dette unikke terroir - produceres verdens fineste Mousserende vine. Den kalkholdige, magre jordbund og det kølige, marginale klima giver perfekte betingelser og tilfører Champagnen sin vidunderlige og helt uforlignelige ranke elegance, der til dato ikke er overgået af nogen anden mousserende vin. De fleste Champagner er uden årgang. Kun i exceptionelle år fremstilles små mængder Vintage Champagne, der også afspejler årgangens kvalitet.


Champagne Duval-Leroy - familie ejet tophus

Duval-Leroy er grundlagt i 1859, og er stadig, som et af de få betydende Champagnehuse, familieejet. Siden 1991 er huset ledet af Carol Duval-Leroy, der er trådt i karakter som en ny, formidabel Champagne enke a la Lilly Bollinger, og Madame Clicquot. Huset ligger i Vertus, og ejer 200 ha. vinmarker hvilket placerer Duval-Leroy blandt de 10 vigtigste jordbesiddere i Champagne. Duval har marker i samtlige byer, der er klassificeret ”Grand Cru” i Côte des Blancs. Udstyr og teknik er i topklasse og går hånd i hånd med træfade, biodynamik, og gamle glemte, næsten uddøde druesorter. Alt for at øge kvaliteten. Stilen tenderer mod det blomstrende, frugtagtige kombineret med et element af cremethed og ultrafine bobler. De seneste år er topanmeldelserne haglet ned over Duval-Leroy, der nu har opnået sin plads blandt ”Le Grande Marques”.


Duval-Leroys Fleur de Champagne, Brut

Duval-Leroys ”Fleur de Champagne, Brut fremstilles af 75 % Pinot Noir og 25% Chardonnay fra Montagne de Reims og Côte de Blancs området. Druer fra omkring 20 byer indgår, heriblandt Avenay, Ay, Bouzy, Choully, Mareuil sur Ay, Rilly, Vertus og Verzy. Kun mosten fra første pres (”le cuvée) anvendes. Efter alkoholgæring og 2. gæringen i flasken lagres Fleur de Champagne i 3 år på gæren i Duval-Leroy’s imponerende kældre, ”Crayeres”, der er hugget ud i kalkklipperne. Her er temperaturen året rundt 10 - 11 grader. Fleur de Champagne imponerer dels med sin fine ”mousse” og sin modne, dybe og alligevel blomstrende elegante duft og den cremede, rige og velstrukturerede duft, med hints af røde frugter (Pinot Noir druen). En Brut Champagne i absolut topklasse.

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).