Chardonnay hvidvin

Chardonnay – Verdens mest kendte hvide druesort!

Er du til fed og fyldig Bourgogne Chardonnay? Eller måske mere sprød og stringent Chardonnay hvidvin fra Chablis? Under alle omstændigheder er du kommet til det rette sted!

Her kan du udforske vores udvalg af hvidvin på Chardonnay med prisgaranti og helt sikkert også nogle Chardonnays på tilbud!

Chardonnay har mange ansigter og kan dyrkes rigtig mange steder med gode resultater! Den allermest kendte stilart er Bourgogne Chardonnay og er også derfra druen stammer. Her finder man fyldig og fed Chardonnay vin med det meget klassiske fadpræg og smørnoterne fra fadlagringen på træ, samt noter af vanilje og nødder sideløbende med de klassiske citrus-noter.

Chardonnay er også druen bag de største Grand Cru hvidvine fra Bourgogne. Man kan dog også finde de fyldigere Chardonnay hvidvine i Californien hvis de igen her har fået tilstrækkelig med fadlagring på træ.

Er du mere til stringent og sprød hvidvin på Chardonnay bør du helt sikkert kigger til Chablis eller køligere oversøiske regioner. På trods af Chablis også hører til Bourgogne, ligger det dog noget afsides og er en stilart for sig.

I Chablis lagrer vinene typisk ikke på nye træfade, men oftere på stålfade eller brugte træfade som giver dem en mere stringent og sprødstil. Denne stilart kan dog også findes oversøisk i USA (i Unoaked Chardonnay) eller i New Zealand og de køligere områder i Australien.

Chardonnay vin midt i mellem de ’fyldige og fede’ og ’sprøde og stringente’ findes mange steder i verden bl.a. i Italien. Det handler her om at vinene ikke lagrer lang tid på fad, men stadig får et ’balanceret’ fadpræg!

Find din næste Chardonnay hvidvin i vores kæmpe udvalg nedenfor!

Læs Mere
471 varer
Viser: 471 varer
Chablis Smagekasse
Spar
188.00 kr

Chablis Smagekasse

499.00 kr
Før 687.00 kr
Levering 2-4 dage
J. Moreau & Fils, Chablis 2019
Spar
30.00 kr

J. Moreau & Fils, Chablis 2019

149.00 kr
Før 179.00 kr
Levering 1-2 dage