Francesco Versio, Dolcetto Dogliani 2019

Spar 21% Udløber: 4/30/2024
125.00 kr.
Før 159.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Francesco Versio, Dolcetto Dogliani 2019

Francesco Versio, Dolcetto Dogliani 2019

Om produktet

Francesco Versio er født i 1985 og er hjemhørende i Neive di Barbaresco og han fremstillede de første vine under eget navn i 2013 og han er en af Langas fremadstormende, unge producenter, med en mikroproduktion, der allerede er svært efterspurgt.

Trods sin unge alder er han imidlertid stærkt meriteret og har teoretisk og praktisk erfaring på højeste niveau. Francesco var færdiguddannet fra ønolog-skolen i Alba i 2005 og har efterfølgende taget en kandidatgrad i Vindyrkningens og ønologiens teknologi og videnskab på Universitetet i Torino. Blandt flere erfaringer kan nævnes, at han har arbejdet hos Bruno Giacosa i perioden fra 2009-2016 og han var også hovedønolog her i perioden hvor Dante Scaglione ikke var fast hos Giacosa. I 2015 modtog Francesco den tredje udgave af den såkaldte Giulio Gambelli award, som Italiens bedste unge ønolog under 35 år, en titel som en anden, meget stilskabende ønolog, hans gode ven Gian Luca Colombo havde vundet året tidligere.

2017 fremstillede han sin første Dogliani (Dolcetto di Dogliano), idet han deler et markstykke her med Gian Luca Colombo, og der er tale om en fortolkning af vintypen, som er anlagt på elegance, kompleksitet og stor drikbarhed, og dermed skiller den sig ud fra de ofte meget alkoholtunge og ”stort” anlagte, koncentrerede og strukturerede vine, der oftest ses herfra. Produktionen af denne vin er på ca. 3000 flasker årligt.

Francesco er med denne vin med til at vise, hvordan Doglianis store potentiale for Dolcetto også kan realiseres og resultatet er overbevisende.

Serveringsforslag

Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.