Maison Sauvion, Crémant de Loire Brut

Spar 15%
Ved 6 stk. 118.15 kr.
Ved 1 stk. 139.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Maison Sauvion, Crémant de Loire Brut

Maison Sauvion, Crémant de Loire Brut

Om produktet

Dette er den fine Crémant de Loire fra Pierre-Jean Sauvion, der kalder sig selv for en "Façonneur de Plaisir". Han producerer ikke selv mousserende vine, men samarbejder i stedet med Lacheteau, som har et moderne vineri i Doué-en-Anjou øst for Nantes, som er gearet til at producere fine pålidelige Crémant vine.

Lacheteau samarbejder med flere end 400 små vinbønder på begge sider af Loire-floden, og det er frugt fra nogle af deres parceller med Chenin Blanc og Chardonnay, som bliver sammenstukket til denne vin. Der er tale om en første gæring i rustfrit stål, hvorefter den unge vin er er blevet tappet på flaske sammen med lidt rørsukker og opformeret gær, og efter den fornyede gæring har den fået lov til at modne i 12 måneder, inden den er blevet degorgeret med en dosage på 10g. pr. liter.

Vinen skænkes med cremet skum og helt små fint integrerede bobler. Den er dejligt blomstrende med røde æbler, mandarin og moden citrus i de centrale roller. Dejlig rent smagende og på én gang frisk og rund. Meget velafstemt i et udtryk som rammer dejlig bredt, uden det på nogen måde bliver kedeligt.

Selvfølgelig velegnet som aperitif og samtidigt netop tør nok til også at omfavner retter med fisk og skaldyr, lyst fjerkræ og andet lyst kød.

Serveringsforslag

Aperitif
Lys fisk
Fjerkræ
Lyst kød
Skaldyr

Anbefalinger

Grønne vine

Frisk & aromatisk
Vine med stor friskhed og sprød syre, som suppleres af et tydeligt aromabillede. Vinene er lette, saftige og fungerer godt til lette retter med fisk, skaldyr og vegetariske alternativer. Grønne vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Æbler, pærer, melon, kvæde, passionsfrugt, stikkelsbær, blomster, græs, hvide ferskner, hvid peber, lime, citron og mineraler.
Vinområder Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Østrig og Chile.
Druer & typer Riesling, Sauvignon blanc, Albariño, Pinot grigio, Pinot blanc, Sylvaner, Grüner veltliner, Chenin blanc (loire) og Torrontes.