5.0
af 1 anmeldelser

Manoel D. Poças Junior, Colheita Port Coroa de Rei 1992

Spar 15%
Ved 6 stk. 505.75 kr.
Ved 1 stk. 595.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Manoel D. Poças Junior, Colheita Port Coroa de Rei 1992

5.0
af 1 anmeldelser

Manoel D. Poças Junior, Colheita Port Coroa de Rei 1992

Vores vurdering

Der er ingen tvivl om at Poças Junior tilhører eliten når det kommer til Colheita. Portvinen fra enkelt årgang, der modner på gamle fade, og i lighed med en Tawny veksler den ungdommelige, men også nogle gange lidt barske friskhed og pågående fornemmelse af alkohol til vine med elegante og komplekse aromaer, der bliver fastholdt i en silkeblød tekstur. 

Om produktet

Minimumskravet for modningstiden er 7 år, men hos Poças Junior er den som regel meget længere, og vi er orienteret om at Poças Junior stadig har Colheita vine fra 1964 og 1967, som endnu ikke er tappet på flaske. Poças Junior spiller således på alle tangenter, når det kommer til Colheita og for nogle dedikerede portvins nydere er flasker fra samme årgang, men fra aftapningstidspunkter der spænder over en lille menneskealder blevet samlerobjekter.  

Det er i disse år Maria Manual Maia, der har ansvaret i vinmarken, og når druerne ankommer til kælderen er det Jorge Manual Pintao, der tager over konsulteret af vennen Luis Rodrigues. Druerne er de traditionelle varianter Tourige Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40 til 90 år gamle vinstokke, og da vinstokkene står i blandet flot på flere af terrasserne har man besluttet at det ville være useriøst at prøve at anføre en egentlig drueblanding. Poças Junior anfører således nu at deres  Colheita Portvine er funderet på såkaldte Fieldblends.

Der sker en soignering allerede under plukningen, og kun de bedste druer kommer ned i plastkasserne for at blive båret frem til den nærmeste vej og derpå kørt op til den store moderne Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet sine produktionsfaciliteter. Efter gæringen og tilsætningen af brandy får vinen lov til at hvile sig indtil det tidlige forår, hvor man smager sig frem til de bedste partier som så transformeres til mindre fade for enten at ende som Vintage Port eller som Colheita af høj klasse.

Afhængig af aftapningstidspunktet bevæger oplevelsen sig fra et udgangspunkt der i er i familie med formildet LBV Port og frem mod meget sofistikeret Tawny Port, og fanger du en Colheita, der er tappet for 10 eller flere år siden bliver oplevelsen en helt tredje. Det er ganske fascinerende.  

Server til for eksempel panforte, panettone, modne oste, både de fast og de blå eller som aperitif, eller, eller som det vederkvægende glas efter middagen eller efter en lang arbejdsdag.

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder
Kraftig ost
Mild ost

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer Syrah, Cabernet sauvignon, Merlot, Cabernet franc og Tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder Hele verden.
Druer & typer Gewurztraminer, Riesling og Muscat.