Manoel D. Poças Junior, Late Bottled Vintage Port 2015

Spar op til 27.75 kr.
Ved 6 stk. 157.25 kr.
Ved 1 stk. 185.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Manoel D. Poças Junior, Late Bottled Vintage Port 2015

Manoel D. Poças Junior, Late Bottled Vintage Port 2015

Serveringsforslag

Søde desserter
Friske desserter
Frugt & nødder

Vores vurdering

En på én gang potent og poleret LBV Port, som allerede smager herligt. Der er stadig markante noter af brombær, solbær og hyldebær og nedenunder ulmer friskbrygget kaffe, mørk chokolade og peber alt sammen pakket ind i fine tanniner og en afmålt, nærmest diskret sødme. Det er så fint!

Om produktet

Elegant og vinøs portvin, der viser, hvad kategorien Late Bottled Vintage Port kan præstere. Den er hovedsageligt skabt på de traditionelle druesorter Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca og Tinto Cão fra 40-60 år gamle vinstokke, men den eksakte drueblanding kendes ikke da frugt fra kaos tilplantninger (field blend) med ældre vinstokke også indgår. Der sker en sortering under plukningen, og kun de bedste druer kommer ned i plastkasserne for at blive båret frem til den nærmeste vej og derpå kørt op til Quinta da Quartas, hvor Pocas siden 1988 har samlet sine produktionsfaciliteter.

Efter gæringen og tilsætningen af brandy får vinen lov til at hvile sig indtil det tidlige forår hvor man så smager sig frem til de bedste partier som fyldes på mindre fade hvor vinen bliver liggende i adskillige år efter at årgangen er deklareret, og de første Vintage Port er kommet på markedet.

Serveres i rummelige glas til desserter med chokolade, til ris à l'amande i december eller solo som et værn mod kulden i det danske efterårs og vintervejr.

Vinen holder sig fint frisk efter åbning i et par uger i køleskab. Da vinen ikke er filtreret anbefales dekantering, hvis Vinen er gået hen og blevet 10 år eller ældre.

Anbefalinger

Brune vine

Kompleks & intens
Vine med stor intensitet, dybde og kompleksitet. Vinene har mange lag i deres aromabillede og en kombination af kraft og kompleksitet, der er opnået grundet alder eller lagringstid på fade. Server til kraftige retter med oksekød, lam eller svin. Brune vine kommer fra hele verden og er ofte de ypperste, som vinproducenterne kan præstere. Brune hedvine gør sig godt til ostebordet eller kraftige desserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, peber, tobak, kaffe, skovbund, stald, blod, røg, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien og Californien.
Druer & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc og tempranillo.

Rosa vine

Frugtig & sød
Vine med en sødlig og moden frugtprofil. Vinene domineres af den sødme, der pakker vinen ind, og som gør den velegnet til desserter eller aperitif. Rosa vine kan komme fra hele verden, da det, der definerer dem, er deres restsukkerindhold. Rosa vine kan have flere farver, fordi de indikerer sukkerindholdet i vinen.
Aromaer: Honning, modne tropiske frugter og blomster.
Vinområder: Hele verden.
Druer & typer: Gewurztraminer, riesling og muscat.