4.5
af 4 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2009

Spar 15%
468.00 kr.
Før 549.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.5
af 4 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2009

4.5
af 4 anmeldelser

Moet & Chandon, Grand Vintage Rose 2009

Om produktet

Testvinder i Børsens store blindsmagning af 33 luksuriøse roséchampagner:

"Smagningen helt store og indiskutable vinder blev 2009 Moet & Chandon Grand Vintage Rosé, som slog bl.a. Krug rosé og 2006 Dom Perignon rosé"

-Børsen 16. maj 2019

Grand Vintage 2009 Moët er et sandt røverkøb, hvis altså man er til roséchampagne og blev i foråret 2019 vurderet som den bedste roséchampagne, hvor den slog de tunge drenge i feltet, nemlig Dom Perignon og Krug, som også var med i blindsmagningen. Grand Vintage er Moëts prestige cuvée, hvor formået er at vise det bedste Moët kan, den særegne årgang og plads til fortolkning fra år til år!

2009 var et fint vækstår, som kun blev kortvarig afbrudt af en sommerstorm i juli. Det pæne vejr gav perfekte forhold til høsten, hvor især pinot noir strålede. Grand Vintage 2009 består af 59% pinot noir, 30% chardonnay og 11% pinot meunier, hvilket giver et resultat, hvor en symfoni af skovjordbær, rabarber og kirsebær danser med noterne fra de 7 års lagring på bærmen. Kompleks, frisk, livlig og interessant!

Serveringsforslag

Aperitif
Fjerkræ
Vegetarretter

Anmeldelser

4.5 af 4 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).