Vintage Champagne

I en vintage champagne kommer druerne fra én årgang, én vintage. Vintage champagne er således et udtryk for den pågældende vintage/årgang, modsat non vintage champagne, som er lavet af en kombination at både dette års druer og forrige års druer, som er lavet til basevin.

Vintage champagne laves kun i de bedste årgange, hvor non vintage standard cuvée laves hvert år. Da vintage champagne kun laves i det omfang som årgangen tillader, er disse eksklusive og derfor også mere kostbare end non vintage. Nogle producenter, f.eks. Dom Perignon, laver kun vintage champagner.

Der stilles større krav til druernes kvalitet og champagnens liggetid på bundfaldet, sur lier, som er mindst 3 år. Den lange lagringstid udmønter sig i et særligt komplekst smagsbillede, hvor noter af ristede nødder, brioche og toast optræder i kombination med modne frugter og bær.

Vintage champagne holder mange år i kælderen, så tøv ikke med at købe ind, når der er en god årgang!

Drik vintage champagne til cremede fiskeretter, skaldyr, svampe og vildt fjerkræ.

Læs Mere
Vi anbefaler