Champagne Philipponnat, Champagne Blanc de Noirs Extra Brut 2018

Spar 15%
Ved 6 stk. 633.25 kr.
Ved 1 stk. 745.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Champagne Philipponnat, Champagne Blanc de Noirs Extra Brut 2018

Champagne Philipponnat, Champagne Blanc de Noirs Extra Brut 2018

Vores vurdering

Resultatet er en let gylden Champagne, som skænkes med et generøst cremet skum og små fine perler. Pinot Noir druerne fornemmes fornemt i form noter af kirsebær og ribs, som sammen med mirabeller, fersken og et lille ekko fra den del af vinen, som er fadlagret, skaber en fest i glasset. Derpå fyldig og moden i munden hvor mere fersken, mango og mynte holder festen i gang frem mod den friske mineralske finale.  

Om produktet

Philipponnats Blanc de Noirs blev første gang produceret på frugt fra 2008-høsten, hvor man fjernede den sidste sjat Chardonnay fra den hidtidige Réserve Millésimée, som dermed udgik af sortimentet. Og siden har det været en fornøjelse at følge, hvorledes denne Blanc de Noirs for hver ny årgang er blevet en lille smule mere præcis, angiveligt fordi Charles Philipponnat og hans kældermester Thierry Garnier i stadig højere grad er blevet klart over, hvor vigtigt det er at arbejde med et superbt druemateriale, når man insisterer på den lave dosage og Extra Brut. Denne 2018, der blot er den 8. i rækken (fordi vinen ikke blev produceret i 2010, 13 og 17) er således en ny triumf for det sammentømrede makkerpar.

Hemmeligheden er, at man udelukkende arbejder med frugt fra vinmarker med Premier og Grand Cru status på Montagne-de-Reims og Mareuil-sur-Ay, og at man derpå udelukkende anvender mosten fra det første pres. For at få større fokus og friskhed begrænses den malolaktiske gæring i ståltankene, og for den (lille) del, som gærer i fade, undgås den malolaktisk gæring fuldstændig. Resultatet er at man råder over basisvine af høj, høj klasse når den endelige cuvée sammenstikkes, tilsættes sukker og opformeret naturgær i foråret. Vinen får herefter lov til at modne med gærresterne i 5 år frem til marts 2023 hvor de første flasker er degorgeret til Extra brut med en dosage på bare 4,25 g./l.  

Som det forstås, er der skruet pænt op for volumen, så det er en Champagne, som fortjener at komme med til bords, og her kan man godt springe både fiskene og skaldyrene over. Prøv den i stedet til fuglevildt, til retter med and og gås eller sammen med den forbudte fedtlever.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.