4.0
af 5 anmeldelser

Ochoa, 8A Mil Gracias Graciano 2013

125.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 5 anmeldelser

Ochoa, 8A Mil Gracias Graciano 2013

4.0
af 5 anmeldelser

Ochoa, 8A Mil Gracias Graciano 2013

Vores vurdering

8A Mil Gracias har en flot, dyb violet farve. Klassisk for Graciano er rødvinen først en smule lukket i duften, men med lidt iltning i glasset kommer der meget intense, dybe, mineralske toner med nuancer af modne, mørke bær, hvidt peber. I smagen er vinen meget kompleks og samtidig utrolig afrundet og velouragtig. I eftersmagen har vinen en god friskhed og en tannin og frugt, som giver den et godt gemmepotentiale.

Om produktet

8A (udtales ocho-a på spansk) Mil Gracias bærer Adriana Ochoas underskrift på etiketten som tegn på, at det er den første vin, hun selv har stået for. Vinen blev skabt med årgang 2006 og sendt på markedet i begyndelsen af 2009. Allerede i maj blev den kåret som Best Crianza of Navarra af Navarras sommeliers-sammenslutning.
Vinen er lavet 100% på Graciano, en af de oprindelige druesorter i området, som normalt kun bliver brugt i små proportioner i blandingsvine. Graciano giver kun lavt udbytte og har en naturligt høj tannin og en meget koncentreret farve. Da druerne er små og en smule syrlige, er de normalt ikke egnet som spisedruer men er til gengæld perfekte at lave vin af.

Serveringsforslag

Mørkt kød
Mild ost

Anmeldelser

4.0 af 5 anmeldelser

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.