Pira, Barbera d'Alba 2020

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Pira, Barbera d'Alba 2020

Pira, Barbera d'Alba 2020

Vores vurdering

Mættet rubinrød farve. Frugtig, udtryksfuld aromatisk profil med præg af kirsebær og vilde bær. I munden saftig, spændstig og med dybde, velsmag og længde.

Om produktet

Mættet rubinrød farve. Frugtig, udtryksfuld aromatisk profil med præg af kirsebær og vilde bær. I munden saftig, spændstig og med dybde, velsmag og længde.

Piras Barbera d’Alba kommer fra en højtbeliggende position i kommunen Roddino, der grænser op til Serralunga d’Alba. De 2 ha blev købt i 1999 og første årgang var 2003, og således fra et meget varmt år og fra meget unge planter: Vinen var imidlertid strålende og har siden forenet en nuanceret frugtighed og dybde, der nænsomt er afstemt og fremhævet med eg med en skøn saftighed i smagen. Barbera giver mørke, farvemættede vine med stor syrespændstighed og et meget moderat tanninindhold. Mange producenter fremstiller en frisk, ganske primærfrugtig version med friskhed og umiddelbar attraktion, og så en mere ambitiøs, fadlagret version med stor kompleksitet og
frugtdybde, der typisk barriquelagres. Pira fremstiller blot en Barbera d’Alba, der typemæssigt lægger sig et sted mellem de to skitserede, men som måske er tættest på den sidstnævnte. Prismæssigt lægger den sig også et sted, der afspejler dette forhold og dermed er den særdeles attraktiv i mange sammenhænge.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.