Planeta Dorilli Cerasuolo Di Vittoria 2017

279.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Planeta Dorilli Cerasuolo Di Vittoria 2017

Planeta Dorilli Cerasuolo Di Vittoria 2017

Om produktet

Planetas ‘Dorilli’ Cerasuolo di Vittoria DOCG blev produceret på gården for første gang i 2009 og er topvinen for denne DOCG hos Planeta. Den produceres kun i begrænsede mængder og er lavet på Nero d’Avola (70%) og Frappato høstet på marken Dorilli i Acate (Ragusa). Næsten hele området, som producerer Cerasuolo di Vittoria, er meget sandholdigt med en blanding af skalaflejringer (kalk) og rødt sand på overfladen. I en dybde på ca. 90 cm. ligger et dybt lag af ‘tufa’ (tuf), som er perfekt til at forsyne vinstokkene med den rigtige mængde vand.

Efter afstilkning og macerering bliver druerne gæret særskilt i 150 hl. ståltanke. Her gennemfører man hyppige såkaldte “délestage” og “remontage”, som består i at pumpe most fra den nederste del af tankene over toppen for at holde drueskallerne nede i mosten og derved udvinde mere farve og smag af disse. Efter fuldendt malolaktisk gæring er vinene sammenstukket og modnet i 12 måneder på træfade af 36 hl.

Vinen har en flot, purpurrød farve. Vinen er i duften klassisk for Cerasuolo, med nuancer af modne kirsebær, kardemomme, vanile og en smule kanel. I smagen er vinen kødfuld, med god frugtkoncentration og både eksotiske og krydrede toner. Trækarakteren er flot integreret. Vinen har god, blød tannin til sidst og en lækker harmoni mellem frugtsødmen og strukturen.

Vinen vil egne sig godt til grillretter med svinekød, kalv, fjerkræ, lam eller okse. Den bør ikke serveres for varm – gerne omkring 14-16 grader.

Serveringsforslag

Bøf på grillen
Lyst kød
Mørkt kød
Pasta & Pizza

Anbefalinger

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer Cabernet sauvignon, Merlot, Tempranillo, Syrah, Grenache, Primitivo/Zinfandel, Negroamaro, Carmenere og Malbec.