Plantation Guatamala VSOR Madeira cask

699.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Plantation Guatamala VSOR Madeira cask

category label Bland 3 - Spar 10%

Plantation Guatamala VSOR Madeira cask

Om produktet

Plantation single cask rom er limiterede aftapninger af dobbelt lagret "haut couture" rom. Alt Plantations rom lagres af to omgange. Først i troperne hvor de lagre på ex. bourbonfade, og herefter hos Ferrand i Cognac hvor de lagre på Ferrands egne fade.

Serien af de unikke single cask aftapninger drager - efter den traditionelle dobbelte lagring - også nytte af en ekstra lagring på enten øl, vin eller spiritus fade, hvert enkelt fad er nøje udvalgt og hver enkelt single cask får således sin egen unikke karakter.

I dette tilfælde har Alexandre Gabriel som er kældermester hos Plantation fundet et unikt fad som indeholder kolonne destilleret Guatamala rom. Rommen er fremstillet på melasse. Gæringen er relativt kort (2-3 dage). Herefter har rommen fået lov til at hvile i 3 år på brugte bourbonfade i troperne. Herefter har rommen fået en såkaldt fad finish på brugte Madeira fade i kælderen hos Ferrand i Frankrig. Inden aftapning er rommen smagt til med 2 gr. sukker. Der er tale om en blød, elegant spansk stilet rom med en tydelig påvirkning fra Madeira fadet. Nøddebrud, puddersukker og brændt karamel er nogle af de aromaer som viser sig først. På trods af den begrænsede sukkertilsætning på 2 gr. fremkommer rommen meget afrundet og giver en masse sødmefulde asscociationer.

Da der er tale om et enkelt fad er rommen tappet i et yderst begrænset antal. Alle flasker er nummererede.

Anbefalinger