Lagersalg
Spar
45.27 kr

Ramos-Pinto Duas Quintas Reserva 2014

273.73 kr
Før 319.00 kr
Levering 1-2 dage
Delivery Gratis fragt*
Day to day delivery Dag til dag levering
price guarantee Prisgaranti

Om produktet

Navnet "Duas Quintas" ("to vingårde") kommer af, at vinen rent faktisk laves på druer, som dyrkes på to af Ramos Pintos vingårde. Den ene Quinta de Ervamoira ligger på skifferjordbund i en højde af 100 m. og med et meget tørt klima. Herfra kommer strukturen i vinen. Den anden Quinta dos Bons Ares ligger 600 m. over havet og har granit jordbund. Klimaet her er køligere og giver vinen friskhed, aroma og spændstighed. Duas Quintas Reserva laves på et udvalg af de bedste klaser Touriga Nacional, Touriga Franca og Tinta Barroca fra begge vingårde.

Selve vinificeringen er klassisk: En lang gæring på ståltanke med hyppige omrøringer - for at få så meget ekstrakt fra druerne som muligt - efterfulgt af en malolaktiske gæring og en modning i 14-18 måneder på nye, et og to år gamle små og store fade af fransk og amerikansk eg. Efter aftapning på Quinta dos Bons Ares er vinen yderligere blevet modnet 1-2 år på flaske i kælderen.

Vinen har en meget flot, mørk, rubinrød farve og er usædvanligt koncentrerede vine. I duften er Duas Quintas Reserva meget åben med nuancer af harpiks og peber, men også blommer og brombær og en smule vanille fra opholdet på træfade. I smagen slutter vinen nærmest, som den starter, dvs. med masser af frugt og blødhed og en pragtfuld harmoni mellem sødme og styrke. Den slutter med mørke toner af chokolade. Prøv den sammen med mørke vildtretter, med grillet okse- eller lammekød - gerne tilberedt med middelhavspræg, med masser af krydderurter og hvidløg - og til kraftige hvidskimmeloste.

Lilla vine

Kraftig & frugtig
Vine med stor intensitet, frugtfylde og power. Vine som er mørke og meget modne i frugtbilledet. Server de kraftige og intense vine til rødt kød, kraftige simreretter eller BBQ. Lilla vine kommer ofte fra områder med meget sol og varme. Lilla hedvine serveres med blåskimmeloste eller chokoladedesserter.
Aromaer: Solbær, brombær, sorte kirsebær, blommer, blåbær, sød lakrids, sød tobak, kandiserede bær, kaffe, chokolade, vanilje og kokos.
Vinområder: Sydfrankrig, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, Syditalien, Californien, Argentina og Australien.
Druer & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere og malbec.

Andre populære produkter