Tenuta Le Mortelle, Antinori, Botrosecco 2015

179.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Tenuta Le Mortelle, Antinori, Botrosecco 2015

Tenuta Le Mortelle, Antinori, Botrosecco 2015

Serveringsforslag

Vegetarretter
Lyst kød
Mild ost

Vores vurdering

Botrosecco imponerer med en smuk dybrød farve. Duften er besnærende med noter af moden frugt, balsamico og vanilje. Smagen er blød og fyldig med præg af modne mørke frugter som solbær, blommer og kirsebær. Eftersmagen er lang og vedvarende. Server Botrosecco til kødretter som lam, kalv eller okse, og til medium kraftige, faste oste.

Om produktet

Botrosecco fremstilles af 60% Cabernet Sauvignon og 40% Cabernet Franc. Druerne afstilkes, knuses og gennemgår en 4 - 5 dage lang koldmaceration for at ekstrahere et maksimum af aromaer. Når gæringen sættes i gang stiger temperaturen til 25° C. I de følgende 15 dage forbliver mosten i skindkontakt, og man sørger jævnligt for, at drueskallerne skubbes ned i mosten således, at kun de fineste og blødeste tanniner ekstraheres. Efterfølgende lagres vinen på egefade i 12 måneder, hvorefter den tappes så på flaske, hvor den hviler i yderligere et år, før den sendes på markedet.

Botrosecco imponerer med en smuk dybrød farve. Duften er besnærende med noter af moden frugt, balsamico og vanilje. Smagen er blød og fyldig med præg af modne mørke frugter som solbær, blommer og kirsebær. Eftersmagen er lang og vedvarende. Server Botrosecco til kødretter som lam, kalv eller okse, og til medium kraftige, faste oste.

Anbefalinger

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.