Er du vild med kraftige og frugtige rødvine? Så skal du forsøge dig med en zinfandel!
Du kender nok især Zinfandel vin fra USA, Californien. Zinfandel var nemlig en af druerne, der for alvor var med til at sætte Californien på verdenskortet som vinområde.
Det er en drue der har vundet indpas i de danske vinglas, og det skyldes den sødmefulde og afrundede smag, som passer godt til mange af de retter vi laver. Med udgangspunkt i de varme californiske somre, bliver smagsoplevelsen ret intens. Det er oftest varmt og tørt og skaber nogle helt specielle klimaforhold for druerne.
Hvis du leder efter frugtige og lækre vine, bør du helt sikkert tage et nærmere kig på vores udvalg af Zinfandel nedenfor.
Helt konkret smager en zinfandel af jordbær og brombær med toner af chokolade. Den parres godt med kraftige retter og dermed er det meget en helårs vin, da du om sommeren kan matche den med kødet på grillen og i de kolde måneder med mange simreretter. Og det kan endda gå til julemiddagen også, og er dermed også en oplagt vin til mortensaften.
Vær også obs på, at en zinfandel også ofte har en høj alkoholprocent.
White Zinfandel er typisk en sød, nogle gange let perlende rosévin, som du bør nyde afkølet på terrassen eller som en lækker læskende aperitif!
Zinfandel er en blå druesort, som har et noget mere tykt lag af skind. Derfor er mange zinfandel rødvine ret fyldige i smagsudtrykket og er altid mørke og kraftige. Smagen kan variere fra det søde af chokolade, nødder m.m. til det mere krydrede af peber, kanel osv. Typisk er de Amerikanske Zinfandel vine mere søde og krydrede, mens de Syditalienske (Primitivo’er) har mere bærduft.
Druerne Zinfandel og Primitivo har samme DNA. Zinfandel er det navn, der bruges i Californien, og Primitivo bruges i Italien. Trods samme genetik er der dog forskel i størrelse og farve, da druerne vokser under forskellige vilkår.
Her kan du udforske vores kæmpe udvalg af kraftige frugtbomber lavet på Zinfandel druer - alle med prisgaranti!