Zenato, Bardolino, Veneto 2021

115.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Zenato, Bardolino, Veneto 2021

Zenato, Bardolino, Veneto 2021

Serveringsforslag

Fisk på grillen
Fjerkræ
Pasta & Pizza

Om produktet

Som turist ved Gardasøen kan man næppe have undgået, at stifte bekendtskab med Bardolino-vinen, navngivet efter byen ved søens østlige bred mellem Garda og Lazise. Udenforstående betegner ofte og ganske ringeagtende Bardolino som Valpolicellas spinkle lillebror, hvilket blot frarøver dem muligheden for, at stifte bekendtskab med en sand sommerbebuder. Druesammensætningsmæssigt er der naturligvis en række sammenfald, men Bardolino er i bund og grund en ukompliceret og indsmigrende vin, der bedst nydes når solen står højt, i store kølige slurke. Druerne høstes i slutningen af september, og efter ti dages gæring separeres skallerne fra mosten med en blid presning. Herefter hviler vinen i op til seks måneder inden aftapning på flaske. Zenatos Bardolino bør serveres let afkølet, så de delikate kirsebær- og viol-nuancer kan slippe glasset. Vinen er tør, delikat og harmonisk med en let bitterhed, som blot frister til endnu et glas. Når den ikke serveres alene, er den en excellent ledsager til fx pastaretter med tomat, skaldyr, hvid grillet fisk eller kylling.

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer: Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder: Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer: Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella og sangiovese.