5.0
af 1 anmeldelser

Bollinger, La Grande Année 2015

Spar 24%
1,295.00 kr.
Før 1,695.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
5.0
af 1 anmeldelser

Bollinger, La Grande Année 2015

category label Nyhed
5.0
af 1 anmeldelser

Bollinger, La Grande Année 2015

Vores vurdering

La Grande Année er prestigechampagnen, som altid bliver rost til skyerne og som i hver årgang, får topanmeldelser af både internationale og danske vinanmeldere.

Om produktet

Bollinger fremstiller kun Champagne La Grande Année i de helt exceptionelle år. Vinens første gæring foregår på egetræsfade og den efterfølgende flaskelagring foregår på flaske med korkprop. Den store andel Pinot Noir giver vinen kolossal kraft og fylde, og druernes fornemme oprindelse forklarer den fantastiske kompleksitet og det superbe lagringspotentiale. Vinifikationen foregår udelukkende på små egetræsfade, som i gennemsnit er 20 år gamle.

Bollinger råder i alt over 3.500 egetræsfade. Alt arbejde med at lave vinen foregår ved håndkraft, fra vinhøsten til Champagnen kommer på flaske: Hver flaske er således blevet håndteret mindst 40 gange når den kommer på flaske. Ingen detalje overlades til tilfældigheder.

Druerne kommer udelukkende fra Grand Cru og 1. Cru vinmarker. Pinot Noir druerne kommer primært fra Aÿ og Verzenay Montagne de Reims og Chardonnay-druerne fra Le Mesnil-sur-Oger og Oiry i Côte des Blancs. La Grande Année er prestigechampagnen, som altid bliver rost til skyerne og som i hver årgang, får topanmeldelser af både internationale og danske vinanmeldere.

Vinen har en indtagende bouquet af hvide blomster, citrusfrugt og krydderier, smagen er afgrundsdyb kompleks, med en let cremet struktur og slutter meget flot kalket og mineralsk af med et snert af salt, eftersmagen varer flere minutter! La Grande Année har et meget stort lagringspotentiale.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Fjerkræ
Skaldyr
Sushi

Anmeldelser

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).