4.0
af 1 anmeldelser

Champagne Henriot, Reims Brut Souverain 75 cl.

400.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.0
af 1 anmeldelser

Champagne Henriot, Reims Brut Souverain 75 cl.

4.0
af 1 anmeldelser

Champagne Henriot, Reims Brut Souverain 75 cl.

Om produktet

Den elegante stil med florale toner og friske citrusaromaer er indbegrebet af Henriots måde at lave Champagne på. Smagen er livlig, frisk og balanceret. Brut Souverain er blandet af mere end 25 crus fra Champagne. 50% Pinot Noir, 40% Chardonnay og 10% Pinot Meunier. Chardonnay kommer mestendels fra det berømte Côte des Blancs og Pinot Noir mest fra Montagne de Reims. En lille smule Pinot Meunier tilføjer vinen en delikat frugtig note. Vinen består af 20% reservevin, får en dosage på max. 9 g. sukker pr. liter og ligger på flaske i tre år i kælderen, før den frigives.

Maison Henriot blev grundlagt i 1808 og er stadig den dag i dag ejet og drevet af famillien Henriot. Det er et Champagnehus, der lægger vægt på finesse, exceptionel elegance, kompleksitet og fylde.

Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og Brut Souverain, på Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, er præcis og balanceret.

Serveringsforslag

Aperitif
Fed fisk
Lys fisk
Sushi

Anmeldelser

4.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Gule vine

Cremet & rank
Vine med en cremet mundfølelse og frisk bagvedliggende syre. Et aromabillede, der domineres af modne gyldne frugter og indslag fra fadlagring. Ofte vine i den høje kvalitetsklasse. Vinene serveres til cremede retter med fisk eller fjerkræ. Gule vine kommer typisk fra kølige vinområder.
Aromaer Gule æbler, ananas, mango, modne ferskner, citronskal, æblekage, appelsiner, smør, yoghurt, nødder, brioche og vanilje.
Vinområder Bourgogne, Champagne, Oregon, New Zealand, Sydafrika, Washington og Norditalien.
Druer & typer Chardonnay (fadlagret), Albariño, Pinot gris og Chenin blanc (Sydafrika).