Om produktet
Château d'Escurac har en lang historie, der strækker sig helt tilbage til det 11. århundrede, men først de seneste årtier har vinen virkelig fanget opmærksomheden blandt Médoc-entusiaster. Slottet ligger på Médocs højeste punkt og har en ideel undergrund til vindyrkning. Indtil 1990 blev ejendommens druer dog solgt til det lokale kooperativ, hvor de blev vinificeret.
Alt ændrede sig, da Jean-Marc Landureau overtog Château d'Escurac i 1990. Han investerede kraftigt i både vinmarkerne, produktionsfaciliteterne og lagringskælderen, og takket være hans indsats har ejendommen etableret sig som en af de førende producenter i den nordlige del af Médoc. Denne succes blev cementeret, da vinen vandt den prestigefyldte ”Coupe des Crus Bourgeois du Médoc” i 1999. Dette satte Château d'Escurac på landkortet, og siden har slottet leveret en stabil høj kvalitet, hvilket gør deres vine til et godt køb år efter år.
Efter Jean-Marc Landureaus pludselige død i 2017, er det hans datter, danske Anne Landureau, som nu ejer ejendommen, mens hendes mor, Merete Løvig Larsen, fungerer som direktør og daglig leder.
Produktionen på Château d'Escurac er traditionel, hvor vinen lagres i 12 måneder på egefade, hvoraf en tredjedel udskiftes hvert år.