Bordeaux vin

Er du vild med power og elegance? Så er Bordeaux vin lige noget for dig!

Her kan du udforske en verden af Bordeaux vin på tilbud og med prisgaranti. Du finder et stort udvalg af især Bordeaux rødvine.

Bordeaux er oplagt til titlen som Vinens Hovedstad. Intet andet vindistrikt i verden har på noget tidspunkt haft så mange værdsatte og eftertragtede vine. Man kan så spørge sig selv, hvad årsagen er til, at Bordeaux vin har opnået denne succes, der måske lige så godt kunne være tilfaldet Bourgogne eller Rhône.

Bordeaux’s beliggenhed med adgang til Atlanterhavet og dermed det engelske marked har en stor del af æren. Men vigtigt er også 1855-klassifikation især for Bordeaux rødvin (Grand Cru Classé), der har gjort det meget enkelt for forbrugeren at overskue toppen af Bordeaux vin – et system, ingen andre distrikter i verden har forstået at gøre efter.

Efterfølgende ligger hvidvinsdistriktet Graves med Pessac-Léognan og to af verdens bedste områder for produktion af søde dessertvine, Sauternes og Barsac.

De bedste vine fra Bordeaux regnes blandt de fineste og mest ikoniske vine i verden; her findes vine der på mange måder er blevet prototypen på hvordan en stor klassisk rødvin skal smage.

Med 120.000 hektar er Bordeaux Frankrigs største vinområde – og det mest berømte. 86% af de producerede vine er røde, og vigtigste druesort er Merlot der især dominerer i Libourne området på Dodogneflodens højre bred, hvor vi finder Castillon, Saint Emilion, Pomerol, Lalande de Pomerol og Fronsac. På Gironde flodmundingens venstre bred, hvor vi finder Médoc området med de berømte kommuner Saint-Estephe, Pauillac, Saint-Julien, Moulis, Listrac og Margaux, er Cabernet Sauvignon druen den vigtigste. Den klassiske Bordeaux rødvin er typisk fremstillet på en blanding af druerne Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc.

740 millioner flasker

Bordeaux producerer ca. 740 mio. flasker vin pr. år, hvoraf 11,5 mio. eksporteres til Danmark. De store salgsvolumer af Bordeaux vin kommer dog oftest fra Entre-deux-Mers og Les Côtes, der indeholder små pålidelige appellationer, hvor man ofte får utrolig meget vin for pengene. Vinene sælges under betegnelser som Bordeaux AOC og Bordeaux Supérieur, og det er oftest her, de bedste kup af Bordeaux vin gøres.

Det særlige ved Bordeaux

For mange vinkendere betragtes Bordeaux som Verdens navle – kendt for sin lange vinhistorie og helt fantastiske vine. Området, der gennem hele den nyere tids vinhistorie har været benchmark for alt, hvad der rører sig indenfor vine.

Bordeaux omtales ligeledes som Vinens Hovedstad; intet andet vindistrikt i verden har på noget tidspunkt haft så mange værdsatte og eftertragtede vine. Man kan spørge sig selv, hvad årsagen er til, at Bordeaux vin har opnået denne succes, der måske lige så godt kunne være tilfaldet Bourgogne eller Rhône.

Bordeaux’s beliggenhed med adgang til Atlanterhavet og dermed det engelske marked har en stor del af æren. Men vigtigt er også 1855-klassifikation (Grand Cru Classé), der har gjort det meget enkelt for forbrugeren at overskue toppen af Bordeaux vin – et system, ingen andre distrikter i verden har forstået at gøre efter.

Opgang og nedtur

Gennem tiden har Bordeaux haft nogle helt fantastiske opgangsperioder, men området har så sandelig også være grueligt meget igennem – meget af det selvforskyldt ikke mindst pga. prisernes himmelflugt i det nye årtusinde. Vi mærker dog i øjeblikket lidt mildere vinde fra området – ikke mindst hvis man koncentrerer sig om de sunde, knapt så højt profilerede slotte, som dels har udviklet sig ekstremt indenfor diverse produktionsmetoder, dels har lyttet til markedet, hvorefter de har forstået at udnytte denne viden til at få det maksimale udbytte af både de rigtigt gode årgange og de lidt mere ”skæve”.

Udforsk vores kæmpe udvalg af Bordeaux vin og find din nye yndlings Bordeaux vin på tilbud!

Læs Mere
182 varer
Viser: 182 varer
Dourthe, Dourthe Blanc No. 1 2019
Spar
10.00 kr
Dourthe, Dourthe Blanc No. 1 2019
119.00 kr
Før 129.00 kr
Levering 1-2 dage
La Trinite, St. Emilion 2019
Spar
30.00 kr
La Trinite, St. Emilion 2019
149.00 kr
Før 179.00 kr
Levering 1-2 dage
Domaine de Carbonnieu, Reflets de Carbonnieu 2012
Spar
20.00 kr
Domaine de Carbonnieu, Reflets de Carbonnieu 2012
199.00 kr
Før 219.00 kr
Levering 3-4 dage
Øko
Château La Croix de Roche 2016
Spar
10.00 kr
Château La Croix de Roche 2016
99.00 kr
Før 109.00 kr
Levering 1-2 dage
Pauillac de Lynch-Bages 2016
Spar
30.00 kr
Pauillac de Lynch-Bages 2016
299.00 kr
Før 329.00 kr
Levering 1-2 dage
Lagersalg
Chateau Caronne Ste. Gemme 2018
Spar
34.62 kr
Chateau Caronne Ste. Gemme 2018
164.38 kr
Før 199.00 kr
Levering 1-2 dage