Clos Henri, Pinot Noir, Marlborough 2017

355.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Clos Henri, Pinot Noir, Marlborough 2017

Clos Henri, Pinot Noir, Marlborough 2017

Om produktet

Navnetrækket Clos Henri, leder uvilkårligt tankerne mod Frankrig, måske endda til Bourgogne, hvor “clos” betegner en lille omsluttet vinmark, og dermed et specifikt, afgrænset ophav. Det er den autencitet og ægthed familien ønsker at overføre til deres vingård i Wairau Valley i Marlborough. Den franske tradition med en høj beplantningstæthed har de bragt med sig, resulterende i at vinstokkenes indbyrdes kamp om næring højnes, hvilket giver færre druer men med en langt større koncentration. Clos Henri er huset top-vin, og de økologisk dyrkede druer kommer fra ejendommens bedste Pinot Noir-vinstokke. Druerne er håndplukkede og afstilkede, og de hele druer kommes, uden forudgående presning i store, åbne franske egefade, hvor de udbløder i en uge ved lave temperaturer. Gæringen sker med blide overpumpninger, og den såkaldte post-fermenterings maceration – praksissen med at lade drueskaller udbløde efter gæringens ophør, tager i alt tre uger. Herefter lagrer vinen i 12 måneder i franske egefade, hvoraf en fjerdedel er nye. Clos Henri, Pinot Noir er en majestætisk vin, med tydelige referencer til Bourgeois-familiens hjemland. Den har en fin, ren og elegant næse, med diskrete antydninger af røg, kirsebær og peber. I smagen er den saftig og kraftig, med mørk frugt og lakrids, afbalanceret af silkeagtig tekstur og generøse tanniner. Pinot Noir fra New Zealand bliver næppe bedre.

Serveringsforslag

Fjerkræ
Lyst kød
Mild ost

Anbefalinger

Pink vine

Let & frugtig
Vine som er frugtige og letdrikkelige med en frisk syre. Pink vine har et feminint og elegant udtryk. Frugtprofilen er domineret af røde bær og eventuelle indslag fra fadlagring. Server til kraftige vegetariske retter, fjerkræ eller svinekød. Pink vine kommer fra områder med moderat til køligt klima.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, vanilje og kokos.
Vinområder Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Californien, Australien og New Zealand.
Druer & typer Pinot noir, Barbera, Grenache, Valpolicella og Sangiovese.

Røde vine

Kompleks & elegant
Vine som er komplekse, elegante og sofistikerede. Deres elegance og kompleksitet er opnået enten på grund af alder eller kvalitet. Vinene er oftest af høj kvalitet og har fået den ypperste behandling hos producenten. Server til retter med vildt og svampe. Røde vine kommer fra nogle af verdens mest kendte vinområder, hvor jordbund, tradition og håndværk går op i en højere enhed.
Aromaer Jordbær, kirsebær, hindbær, rabarber, moreller, lakrids, svampe,skovbund, kostald, tjære,tobak, tørrede frugter, vanilje og kokos.
Vinområder Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien og Oregon.
Druer & typer Pinot noir, Nebbiolo, Sangiovese, Tempranillo og Nerello mascalese.